NIJE MU U PLANU

Ljubičić: Ako nitko neće moći, igrat ću Davis cup

22.05.2009 u 11:23

Bionic
Reading

Donedavno najbolji hrvatski tenisač, Ivan Ljubičić ponovno se vrlo dobrim igrama vratio u fokus hrvatske sportske javnosti. Posebno jer je pred vratima dvoboj sa SAD-om, a izborniku Prpiću ne cvjetaju ruže

Prije odlaska na drugi grand slam sezone, pariški Roland Garros, Ivan Ljubičić nekoliko je dana proveo u Opatiji. Svjestan je aktualne situacije oko Davis cup reprezentacije, no ostaje pri odluci da najvjerojatnije neće nastupiti.

'Zadnja stvar koju želim je da me sada svi počnu navlačiti za rukav, da me deset ljudi dnevno zove i nagovara na nastup u reprezentaciji', kaže Ljubičić za Jutarnji list i obrazlaže.

'Plan za sezonu složio sam davno i u njemu nije predviđen nastup u Davis cupu. Ja sam se od reprezentacije oprostio, a jedini razlog zašto nisam rekao zbogom je situacija u kojoj bi se, ne daj Bože, ozlijedilo više igrača. Tada bih vjerojatno pristao pomoći da se Amerikanci ne prošeću do polufinala.'

Zdravstvene tegobe upitnim čine nastup Marija Ančića, no izbornik Prpić i dalje na raspolaganju ima dvojicu među prvih 30 igrača svijeta, Marina Čilića i Ivu Karlovića. Dok je tako, Ljubičić ostaje pri odluci da Davis cup promatra iz uloge navijača.

Nakon 10 godina igranja, razdoblja u kojem je ostvario rekordnih 36 pobjeda za Hrvatsku, Ljubičić nema srca zalupiti vrata, no jasno je da je mogućnost za njegovima nastupom u Poreču minimalna.