VERONA I TORINO

Livaja je tražena roba u Italiji, znači li to rastanak s Hajdukom?

03.01.2023 u 19:04

Bionic
Reading

Marko Livaja je od dolaska u Hajduk postao više od igrača koji zabija i asistira, više od brenda i više od heroja ulice za jedan dan. Livaja je postao sinonim za Hajduk kakvog navijači priželjkuju

Na stranu 39 golova i 14 asistencija u 78 utakmica, na stranu činjenica da je zahvaljujući njemu Hajduk ponovno dobio igrača koji zabija za nacionalnu vrstu, na stranu i osvojen Kup i činjenica da se njegovi dresovi prodaju kao ludi.

Između Livaje i Hajduka može stajati samo znak jednakosti i teško je vjerovati da bi vrsni napadač napustio Bijele. Ipak nakon Svjetskog prvenstva u Katru ponude stižu. Tako talijanski Calciomercato piše da ga u svojim redovima žele Verona i Torino u kojem nastupa i Nikola Vlašić.

Livaja ima iskustvo igranja u Italiji, no bez zapažene uloge (Inter, Cesena, Atalanta, Empoli). Nigdje nije imao status kakvog ima u Splitu i Hajduku pa ni cijena od 8 milijuna eura, koliko vrijedi prema Transfermarktu, nije nešto što bi uspjelo kompenzirati njegov eventualni odlazak.

Uostalom Livaja je spreman dočekati kraj karijere u dresu Hajduka, a za glavni cilj si je postavio osvajanje naslova prvaka u bijelom dresu.

Ponuda je bilo i uvijek će ih biti, ali kada je Marko Livaja u pitanju tu se stvari čine kristalno jasne, Hajduk je ono što ga čini sretnim...

Standings provided by Sofascore