BLIŽI SE POČETAK

Lionel Messi će izjednačiti Sergija Ramosa, a obojica su debitirali u istom El Clasicu kojeg je obilježila jedna druga nogometna legenda

10.04.2021 u 16:35

Bionic
Reading

Večeras se igra El Clasico (21 sat), derbi španjolskog prvenstva između Real Madrida i Barcelone, a Lionel Messi će izjednačiti Sergija Ramosa

Kada sudac označi početak Lionel Messi će biti surekorder s s rivalom iz Madrida Sergijom Ramosom. Naime, najvećoj Barceloninoj zvijezdi ovaj El Clasico bit će 45. u karijeri (26 golova) koliko ima i kapetan 'kraljeva' koji će ostati na toj brojci, jer neće igrati zbog ozljede.

Nitko drugi s obje strane nije im ni blizu. Tako u Realu najviše El Clasica poslije Ramosa imaju Paco Gento i Manolo Sanchis po 42, pa slijede Fernando Hierro, Raúl González i Iker Casillas sa po 37. U redovima Barcelone iza Messija su Xavi Hernández sa 42, Sergio Busquets s 39, Andrés Iniesta sa 38 i Gerard Piqué (36).

Zanimljivo, i Ramos i Messi su u El Clasicu debitirali u istoj utakmici, bilo je to 19. studenog 2005., a derbi je obilježio jedan drugi majstor – Ronaldinho koji je odveo goste do pobjede na Santiago Bernabeu (3:0) te je bio jedan od rijetkih igrača u povijesti u dresu Barcelone koji je dobio ovacije madridskih navijača.