LINO VIŠEBOJAC

Lino najdraži gost Garešnice

10.10.2011 u 14:01

Bionic
Reading

Više od dva tjedna trajale su pripreme za dugo očekivani Lino višebojac u OŠ Garešnica. Učenici su s puno žara oslikavali oglasne ploče i izrađivali plakate na kojima su omiljenog medvjedića Lina prikazali u stotinjak različitih poza.

Izmišljali su se stihovi i slogani za transparente pa je tako na jednom osvanulo 'Ne troši novac na odlazak u kino, ostani doma i jedi Čokolino', a na drugome 'Zdravo i fino, Zdravo i fino, Sve je Podravkino'. Osmišljavali su se navijački rekviziti i maske za lice, uvježbavale navijačke pjesme, trčalo, skakalo, pucalo na gol.

Svatko je dobro savladao svoju ulogu, pa je dvorana srednjih škola koja im je pružila gostoprimstvo, gotovo sat vremena prije početka odjekivala veselim dječjim glasovima i pjesmom. No kada je u dvoranu ušetao medvjedić Lino nastao je pravi urnebes, dječji vrisak nadmašio je i glazbu s razglasa, a stotinjak najmlađih pojurilo je u naručje omiljenom medi. S Linom su se svi željeli slikati, plesati ili mu dati peticu. Linu su se morali pokloniti i sportski gosti – najbolji hrvatski hrvači braća Neven i Nenad Žugaj. Vlasnici brončanih svjetskih odličja priznali su da i sami uživaju u hrani koju im servira Lino i da su ponosni što po drugi puta mogu gostovati u natjecanju koje nosi njegovo ime.

Atmosferi koju su priredili garešnički osnovci dali su čistu desetku, poželjevši da takve navijače imaju i na olimpijskim igrama za koje se pripremaju. Neven i Nenad odmjerili su i snage s izazivačima iz publike, Neven je izgubio u rukometnim penalima od Želimira Đuričića, a Nenad je pokazao zavidno nogometno umijeće protiv Mateja Vnučeca koji je poraz lakše podnio uz slatki Linov paket. Vrhunski sportaši pohvalili su i pobjednike garešničkog višebojca, učenicu petog razreda Jelenu Karanović koja je sakupila 140 bodova i godinu dana starijeg Tomislava Markovića koji je osvojio 150 bodova. Nagrade su zasluženo dobili i Dora Đuranić za svoj prikaz svijeta bez patnji i tuge te Petar Račan i Barbara Tkalčević koji su na svojim licima imali prava umjetnička djela.