'kamikaze' prijete

Lino Červar komentirao je pobjedu nad Islandom i otkrio tko će sve igrati protiv Japana

12.01.2019 u 15:24

Bionic
Reading

Japance nikako ne treba potcjenjivati, dobra su ekipa i jedino im fali iskustvo, kazao je o narednom suparniku hrvatskih rukometaša na SP-u u Münchenu izbornik Lino Červar...

Hrvatski rukometaši su u prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Münchenu pobijedili Island sa 31:27 u utakmici punoj preokreta, u kojoj su Islanđani i u prom i u drugom dijelu vodili s dva i više razlike.

'U obrani smo utakmicu počeli nedovoljno agresivno i dopustili smo Islanđanima da nam dolaze blizu i zabijaju. Onog trenutka kada smo u obrani bili puno agresivniji prema naprijed, tada smo i napravili preokret i pobijedili. Cilj je tu razinu obrane odigrati u kontinuitetu, a ne na mahove, pogotovu kada nam dolaze jači protivnici. Obrana je ključ', kazao je nakon prospavane noći dobro raspoloženi hrvatski izbornik Lino Červar u obraćanju medijima.

'Sve u svemu, zadovoljan sam. Ubilježili smo pobjedu, momčad je pokazala mentalnu snagu vrativši se dvaput i zaostatka, a nitko se nije ozlijedio. Sada s optimizmom gledamo prema naprijed', kazao je Červar, koji je potom govorio o sljedećem protivniku - Japanu.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Intenzivno razmišljam o Japanu. Svakako više vrijede od visokog poraza od dobre Makedonije (bilo je 38:29 za Kiru Lazarova i društvo), vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju i čak su tehnički potkovani. Jedino što im nedostaje je iskustvo, no svakako nisu momčad za podcjenjivanje. Za godinu i pol dana na Olimpijskim igrama u Tokiju bit će puno bolji. Japan će biti i idealna prilika za nas kako se nosimo s brzim protivnicima koji igraju brzi centar, a priliku će vjerojatno dobiti svi moji igrači', zaključio je Červar.

S Japancima smo do sada odigrali tri utakmice i sve smo tri dobili - 2005. na SP-u bilo je 34:25, 2008. u kvalifikacijama za Olimpijske igre svladali smo ih 37:22, a posljednji smo ih put dobili 2012. godine također u kvalifikacijama za Olimpijske igre, bilo je 36:22.

Utakmica Hrvatska-Japan igra se u nedjelju u 16.30 sati u Olimpijskoj dvorani u Münchenu.