drugoligaški derbi

Leon Benko s dva gola osigurao Varaždinu povratak među prvoligaše

18.05.2019 u 20:54

Bionic
Reading

U pretposljednjem kolu Druge HNL, Varaždin je pobijedio drugoplasirani Šibenik 3:1 te stekao pet bodova prednosti uoči zadnjeg kola, odnosno povratak među hrvatske prvoligaše

Ove je subote Varaždin opet bio u središtu nogometne pozornosti jer što se provligaša tiče, tamo je više-manje sve poznato. I jasno, sve je zanimalo koji će im se klub priključiti u novoj sezoni.

A 90 minuta na stadionu Anđelko Herjavec donijelo je sreću i veselje domaćinima, koji su upisali pobjedu 3:1 te se nakon sezone 2011/12., kada se klub još zvao Varteks i kada su izbačeni iz 'nogometne elite', vraćaju među najbolje.

'Želim se zahvaliti dečkima, četiri mjeseca smo lovili Šibenik i uspjeli smo. Odigrali smo odlično, u drugom dijelu smo zakomplicirali situaciju, ali smo ipak uspjeli. Zaslužili smo gledati prvoligaški nogomet u Varaždinu,' kazao je trener novog prvoligaša Branko Karačić.

  • +6
Utakmica 25. kola 2. HNL, NK Varaždin - HNK Šibenik Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Šibenik se nadao da će neizvjesnost potrajati do zadnjeg kola, a za takav scenarij trebao mu je barem remi.

I dobro su gosti krenuli u utakmicu, u prvih 20-tak minuta djelovali su bolje i konkretnije.

Ipak, sredinom prvog dijela probudili su se domaćini i opasno prijetili pred protivničkim golom, a samo zahvaljujući sjajnim intervencijama golmana Labrovića gosti su ostali netaknute mreže.

Ipak, u 40. minuti ni odlični golman gostiju nije imao previše izgleda jer izvođenja kaznenog udarca, koji je dosuđen nakon što je Glavica srušio Blaića, primio se iskusni Leon Benko, svojevremeno i najbolji igrač HT Prve lige u izboru prvoligaških kapetana.

Na početku drugo poluvremena Prince Ampem vratio je nadu gostima, Kukec je ubacio a napadač Šibenika zabio za 1:1.

Međutim, desetak minuta kasnije, nakon što je Jertec ukrao jednu loptu gostima, Glavica je lijepim udarcem matirao šibenskog golmana za 2:1.

Posao domaćinima olakšao je Bilić koji je u 70. minuti dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Točku na 'i' ove uzbudljive utakmice stavio je još jednim golom Leon Benko. S time da je i sada zabio iz prekida, ali puno zahtjevnijeg. Iz slobodnjaka, s preko 20 metara i preko živog zida.

Za veliko slavlje u Varaždinu!

Šibeniku pak ostaje nada da u razigravanju s pretposljednjim provligašem, odnosno Istrom 1961, osigura ulazak u HT Prvu ligu.