kriv je!

Legendu madridskog Reala osudili na godinu dana zatvora zbog utaje poreza, a on se na kraju ipak izvukao

26.04.2019 u 10:53

Bionic
Reading

Predrag Mijatović (50), nekadašnja zvijezda Real Madrida, u Španjolskoj je optužen za utaju 600.000 eura poreza. Popularni Peđa na sudu je priznao krivnju, a sada je napokon doznao i kaznu...

Proslavljeni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović, ujedno i veliki prijatelj predsjednika HNS-a Davora Šukera, našao se u problemima. Španjolski poreznici utvrdili su kako je između 2011. i 2013. godine 'muljao' ili jednostavnije - nije platio porez!

U sličnim su 'akcijama' u proteklih nekoliko mjeseci pali Leo Messi, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho..., pa ne čudi što je na red stigao i Peđa Mijatović.

Na sudu je Mijatović priznao krivnju, a to ga je na kraju spasilo zatvora. Naime, optužen je za utaju 600.000 eura poreza i za to je osuđen na godinu dana zatvora. No, samo uvjetno jer se prema španjolskim zakonima svaka presuda do dvije godine zatvora može 'pretvoriti' u novčanu kaznu. U tom se slučaju kazna udvostručuje, a cijena je 10 eura po danu zatvora.

Tako će Mijatović proći poprilično dobro jer će samo za 'zatvorsku kaznu' u španjolski proračun uplatiti sitnicu od 7.300 eura. Uz to je obvezan uplatiti utajeni porez koji iznosi točno 248.501 euro, plus kamate.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Realno, Mijatović je dobro i prošao, ako ništa drugo, izbjegao je robiju...