pobuna u bundesligi

Prekinite više taj teror! Nakon silnih napada u medijima i protivnički su treneri stali u obranu Nike Kovača

25.04.2019 u 15:15

Bionic
Reading

Bayern je gostujućom 3:2 pobjedom protiv Werdera u Bremenu osigurao plasman u finale njemačkog Kupa, no Niko Kovač i dalje nema mira. Bivši hrvatski izbornik od ove je sezone na klupi Bayerna, ali je pod konstantnim napadima i kritikama kroz medije. Sve je već odavno prevršilo mjeru dobrog ukusa te su svoj glas podigli i ostali bundesligaški treneri

Bayern je vodeći na prvenstvenoj ljestvici, ima bod više od drugoplasirane dortmundske Borussije i četiri kola do kraja rasplet sezone drži u svojim rukama/nogama. U isto je vrijeme momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač izborila finale Kupa protiv Red Bull Leipziga.

No, Kovač je i dalje 'na tapeti', u medijima se konstantno može čitati kako još uvijek nema garancija da će i sljedeće sezone voditi Bayern iako su mu klupski čelnici javno dali podršku.

Svima je jasno da će Kovač ostanak na klupi Bayerna osigurati osvajanjem dvostruke krune, ali pritisak - putem medija - iz dana u dan je sve veći i neugodniji. Jasno je to i ostalim trenerima koji vode klubove u Bundesligi, a neki od njih sada su javno stali u obranu Nike Kovača.

''Pričao sam s nekoliko kolega posljednjih dana. Smatramo kako tretman trenera nije primjeren. Nije do novinara, nego do svega što okružuje klubove. Bez obzira na mjesto na tablici, prema trenerima se ne pokazuje poštovanje', rekao je u razgovoru za Sport Bild Thomas Doll (53), trener Hannovera. Doll je u trenerskoj karijeri među ostalima vodio HSV, dortmundsku Borussiju i turski Genclerbirligi, upoznat je sa svim pritiskom koji ide 'uz posao'.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

No, Doll je razočaran konstantnim i potpuno nepotrebnim napadima na Niku Kovača...

'Najbolji je primjer za to onaj Nike Kovača. Napravio je sjajan posao u Frankfurtu i sad radi jednako dobar posao u Bayernu. U Ligi prvaka je ispao jer Liverpool ima bolju momčad. Niko Kovač prvi je u Bundesligi i igrat će u finalu Kupa. Zašto je on stalno na udaru? Ne sviđaju mi se te stvari', zaključio je Doll.