OTKRIO BIVŠI SUIGRAČ

Legendarnog Zidanea žele mnogi, ali sada se zna koga želi on!

02.03.2024 u 07:36

Bionic
Reading

U lipnju 2021. godine otišao je s Realove klupe. No, nitko tada nije vjerovao da će Zinedine Zidane (barem) tri godine čekati novi posao. Jer legendarni Francuz bio je meta brojnih klubova

Legendarni Zinedine Zidane već je tri godine u trenerskoj mirovini. Njegova je želja bila, nakon odlaska iz Madrida, preuzimanje francuske reprezentacije, ali Dider Deschamps jednostavno se ne želi maknuti s klupe Tricolora.

Zvali su Zizoua mnogi klubovi, ali sve je te pozive odbio.

Njegov bivši suigrač iz vremena Reala, Danac Thomas Gravesen razgovarao je sa Zidaneom na temu nastavka trenerske karijere. A to što mu je Zidane priznao, Gravesen je sada otkrio javnosti. Doduše, nismo sigurni da je Zidaneu zbog toga drago.

'Pitao sam Zidanea prije dvije godine hoće li se vraćati trenerskom poslu. Rekao mi je da su samo tri posla koja bi prihvatio - Marseille, Real Madrid i reprezentacija Francuske', otkrio je i dodao:

'To mi je rekao u Madridu prije dvije godine. Zanimalo me hoće li se vraćati trenerskom poslu i rekao mi je da su samo te tri opcije u igri'.

Gravesen također smatra kako Zizou ne bi ništa napravio s Manchester Unitedom, s kojim ga povezuje u posljednje vrijeme.

'Rekao bih da je u Madridu imao fantastičnu ekipu i da je spremno ušao u sve što je slijedilo. U Unitedu je situacija drugačija, teško je išta napraviti s ekipom koju ima Erik ten Hag', naglasio je Danac.

Zinedine Zidane bi definitivno imao problem kada bi došao u Englesku jer ne govori engleski jezik. Zbog toga ni francuski novinar Julien Laurens ne vjeruje u priče da će preuzeti Crvene vragove.

'Uvijek su mi govorili da ima ozbiljan problem s engleskim jezikom. Ne govori ga, ne želi ga ni naučiti. To je ozbiljna prepreka za rad u Engleskoj', izjavio je Laurens i nastavio:

'Uvjeren sam kako ne voli ni engleski stil života. Nije želio tamo otići kao igrač, a pogotovo ne sad kao menadžer'.

51-godišnji Zidane je trenersku karijeru započeo u B momčadi Real Madrida. Prvu momčad preuzeo je u siječnju 2016. godine i u dvije i pol godine je osvojio dva trofeja u La Ligi, tri Lige prvaka, te mnoge druge trofeje.

Drugi boravak na klupi od 2019. do 2021. godine završio je s trofejom La Lige i trofejom Superkupa Španjolske.

Zidane se u posljednje vrijeme povezuje s Bayernom, Juventusom i Manchester Unitedom, ali po svemu sudeći on neće voditi ni jednu od ovih momčadi.