promjene na mestalli

Legendarni Rino preuzima momčad posrnulog španjolskog velikana; može li on spasiti 'šišmiše'?

09.06.2022 u 13:47

Bionic
Reading

Bivši talijanski reprezentativac Gennaro Gattuso (44) preuzet će trenerski posao u Valenciji na sljedeće dvije godine, do lipnja 2024., objavio je u četvrtak ujutro španjolski prvoligaš

Gennaro Gattuso (44) će u Valenciji naslijediti Josea Bordalasa, koji je 'šišmiše' preuzeo u svibnju 2021., ali je smijenjen prije nekoliko dana iako mu je ostala još godina dana do isteka ugovora.

Valencija je sezonu završila na devetom mjestu te je u travnju izgubila finale Kupa kraljeva od Betisa nakon izvođenja penala.

Nakon što je otišao u igračku mirovinu 2010. godine, Gattuso je počeo raditi kao trener 2012. u Sionu u Švicarskoj prije nego je prešao u Palermo, pa na Kretu i u Pisu.

Poslije toga je svjetski prvak s Italijom vodio Milan (2017./'19.) i Napoli (2019./'21.) s kojim je osvojio talijanski Kup 2020. godine, ali se na žalost nije s njim uspio plasirati u Ligu prvaka sljedeću sezonu.

Popularni je Rino preuzeo Fiorentinu na ljeto 2021. ali je napustio klub samo nekoliko tjedana kasnije zbog nesuglasica s upravom oko dovođenja pojačanja.

'Poznajem Valenciju koja uživa voje veliko poštovanje. Momčad, navijači, svi povezani srcem. Za mene je nogomet strast, poštivanje igre i ljubav prema lopti. Znam što je strah od Valencije. Viđao sam velike momčadi kako padaju na ovom stadionu koji će ove godine proslaviti stogodišnjicu', izjavio je Gattuso.