nije mu ovo trebalo

Legendarni napadač sve je šokirao nacističkim pozdravom, a sada mora snositi posljedice: Ostao bez honorara, a i FIFA ga je prekrižila

03.12.2019 u 22:25

Bionic
Reading

Marco van Basten je u šali ispalio: 'Sieg Heil' u emisiji uživo. Ubrzo se ispričao, ali i dalje mora snositi posljedice

Legendarni bivši nizozemski nogometaš Marco van Basten šokirao je sve nacističkim pozdravom u emisiji na Fox Sportsu na kojem radi kao komentator. Nespretni i nesretni Van Basten je mislio kako je njegov mikrofon isključen i na kraju razgovora s novinarom Fox Sportska i njemačkim trenerom Heraclesa Frankom Wormuthom u šali dobacio: 'Sieg Heil'.

Mikrofon nije bio isključen i sve je otišlo u emisiji uživo. Njegova 'šala' s nacizmom je postala viralni hit, a iako se ispričao javnosti, mora snositi posljedice. Televizijska kuća ga je suspendirala na tjedan dana, a njegov honorar je doniran Institutu za istraživanje rata, holokausta i genocida.

Osim što je ostao bez honorara i proživio javnu sramotu, od njega je leđa okrenuo i EA Sports i izbacio ga iz FIFA-e 20. Distributer i proizvođač popularne nogometne simulacije objasnio je kako je Nizozemac prešao prag tolerancije.

'Svjesni smo što je Marco van Basten napravio. Kroz našu igru promičemo ravnopravnost i različitost, a kao rezultat toga ćemo suspendirati Marca van Bastena', poručili su iz EA Sportsa.