bomba s 'otoka'

Liverpool na zimu dovodi pojačanje od preko 100 milijuna eura: Lovrenu i društvu stiže jedan od najboljih napadača današnjice

03.12.2019 u 21:15

Bionic
Reading

Liverpool želi ove zime dovesti Jadona Sancha iz Borussije Dortmund

Liverpool je trenutno prvi na tablici engleske Premier lige s čak osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Leicester Cityjem, ali Jürgen Klopp zna da se mora i pojačati ako želi zadržati dominaciju i nakon zimske stanke. Liverpool već ima na umu jedno veliko pojačanje.

Riječ je o 19-godišnjem engleskom reprezentativcu Jadonu Sanchu koji je nezadovoljan u Borussiji Dortmund i traži novu sredinu. Borussia ga je prije dvije godine dovela iz Manchester Cityja za samo osam milijuna eura, a sada bi mogli zaraditi i preko 100 milijuna.

Sancho je u Dortmundu doživio pravu eksploziju. U 74 utakmice je zabio 21 gol i upisao 32 asistencije pa ni ne čudi što ga želi pola Europe. Sancho je na ratnoj nozi s čelnicima svojeg kluba, a sve je kulminiralo kada se nedavno nije vratio na vrijeme s reprezentativne stanke pa mu je Borussia odredila kaznu od 100.000 eura.

To je bila kap koja je prelila čašu i mladi napadač je odlučio promijeniti klub već ove zime. Engleski i njemački mediji smatraju da bi ga Borussia mogla prodati Liverpoolu za 100 do 120 milijuna eura što bi bio rekordan iznos za engleskog velikana.

Najskuplji transfer do sada je bio onaj Virgila van Dijka koji je Southamptonu plaćen 85 milijuna eura. Van Dijk je kod Kloppa došao do statusa finalista za Zlatnu loptu, a isto bi mogao napraviti i Sancho ako ove zime preseli na 'Otok'.