NA UDARU KRITIKE

Legendarni Marco Van Basten se narugao Hrvatu: Onaj Šutalo ne govori ni riječ engleskog

10.10.2023 u 16:55

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šutalo koji je iz Dinama prešao u Ajax na udaru je kritike koja prelazi granice dobrog ukusa. Zadnji koji ga je uzeo na zub je legendarni napadač Marco van Basten

'Razina igrača je jednostavno loša, to nije Ajax. Obično imate igrače na koje se drugi igrači mogu osloniti kad nisu u formi, ali sada su svi u Ajaxu u lošoj formi. Svi oni traže snažan oslonac. Mladi igrači moraju rješavati probleme, to je naopačke. Kada se brane, gomilaju pogrešku za pogreškom.. ne mogu ni graditi igru iz zadnje linije. Ako golman ima loptu, ne može je se riješiti jer sva četiri braniča više vole nemati loptu. Situacija je teška, nije tu kriv trener, pa ne može stalno mijenjati, stvar je u kvaliteti igrača. Tko je vođa? Bergwijn se bori sam sa sobom, a onaj Šutalo ne govori ni riječ engleskog ili nizozemskog', rekao je Maco van Basten.

Podsjetimo, Dinamo je ovog ljeta prodao 23-godišnjeg Josipa Šutala Ajaxu za 20,5 milijuna eura, uz dodatak da se uz bonuse to može povećati na 23,5 milijuna eura.

Što se Dinama tiče, napravili su sjajan posao, ali što se Ajaxa tiče – nisu zadovoljni. Naime nizozemski velikan proživljava veliku krizu i nakon šest kola nalazi se na skromnom 16. mjestu sa svega pet osvojenih bodova.

No ono što je još veći problem jest obrana koja je 'kiksala' previše puta i ne ulijeva povjerenje.

Tako su se na Ajax zbog kupovine Šutala ranije okomili i drugi velikani kluba, a najglasniji je bio Andy van der Meyde te je, između ostalog, u emisiji rekao:

'On je najskuplji obrambeni igrač u povijesti Ajaxa, a ne razgovara ni s kim u Ajaxu. Ni s kime se ne druži, ne pije kavu… On samo razmišlja o tome kako da se vrati kući, u Zagreb', kazao je između ostalog Van der Meyde.

Standings provided by Sofascore