nizozemska liga

Šutalo i Sosa novi poraz svog Ajaxa gledali s klupe za rezerve, pobjeda Feyenoorda

08.10.2023 u 19:12

Bionic
Reading

Aktualni nizozemski prvak Feyenoord na gostovanju je pobijedio PEC Zwolle 2:0, dok je Ajax nastavio s lošim rezultatim izgubivši kod kuće od AZ Alkmaara 2:1

Pobjedu Feyenoordu donio je dvostruki strijelac Santiago Gimenez (21, 54) koji je u osam susreta zabio već 12 golova.

Bila je to šesta uzastopna ligaška pobjeda aktualnog prvaka, nakon što su u sezonu ušli s dva remija. Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec i dalje je izvan stroja zbog ozljede.

Za razliku od Feyenoorda, Ajax je nastavio s lošim rezultatima izgubivši na svom travnjaku od AZ-a 2:1. Bila je to već šesta utakmica "kopljanika" u nizu u svim natjecanjima bez pobjede.

AZ je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom Vangelisa Pavlidisa. Dani de Wit je u 57. minuti povećao prednost momčadi iz Alkmaara, a konačnih 2:1 je postavio Branco van den Boomen u 73. minuti.

Jakov Medić je za Ajax igrao do 90. minute, dok Borna Sosa i Josip Šutalo nisu nastupili.

Lider prvenstva PSV Eindhoven je na gostovanju porazio Spartu 4:0 upisavši i osmu pobjedu.

Sva četiri gola PSV je zabio u drugom dijelu, a strijelci su bili Malik Tillman (51), Johan Bakayoko (59), Yorbe Vertessen (80) i Luuk de Jong (88).

PSV vodi na ljestvici s 24 boda, AZ je drugi s 22 boda, dok Twentte ima 21. Feyenoord je četvrti s 20 bodova, a Ajax je tek na 16. mjestu s pet bodova.

Standings provided by Sofascore