nakon 10 godina

Sosa i Šutalo imaju novog 'šefa'; legenda se vratila kako bi pomogla posrnulom Ajaxu

03.10.2023 u 22:14

Bionic
Reading

Bivši nizozemski izbornik Louis Van Gaal (72) vratit će se u Ajax u ulozi savjetnika, objavio je u utorak klub iz Amsterdama, koji proživljava svoju najgoru sezonu u posljednjih nekoliko desetljeća

Louis Van Gaal (72), koji je prošle godine objavio da boluje od raka prostate, savjetovat će Ajax o nogometnim pitanjima.

S Ajaxom je osvojio UEFA Ligu prvaka 1995. godine, a posljednju funkciju u klubu je obavljao 2004. godine kao tehnički direktor.

"Želio bih pomoći Ajaxu. Moj se život uglavnom odvija u Portugalu i to se dobro kombinira s ovom ulogom vanjskog savjetnika," rekao je Van Gaal koji će tako postati novi 'šef' hrvatskim reprezentativcima Borni Sosi i Josipu Šutalu koji su ovog ljeta stigli u redove 'kopljanika'.

Nekoć velikan europskog nogometa, Ajax Amsterdam sada je utonuo u jednu od najozbiljnijih kriza u svojoj 123 godine dugoj povijesti, s petnaestim mjestom u ligi, smijenjenim trenerima i bijesnim navijačima.

"Louis van Gaal poznat je kao jedan od najuspješnijih klupskih menadžera svih vremena, s više od dvadeset nacionalnih i međunarodnih nagrada", priopćio je klub. Treba se vratiti u financijsku godinu 1964./1965., kada se ikona Johan Cruyff tek pridružio mladoj momčadi Ajaxa, kako bismo pronašli lošiji početak sezone za klub.

Feyenoord Rotterdam je prošli tjedan pobijedio Ajax 4-0 u "Klassiekeru" koji je morao biti završen iza zatvorenih vrata nakon bacanja baklji i dimnih bombi od strane navijača Ajacida.

Dok je Ajax prošle nedjelje smijenio svog nogometnog direktora Svena Mislintata, klub je u srijedu najavio odlazak predsjednika svog nadzornog odbora Piera Eringe.