pala je odluka

Bivši izbornik Aco Petrović ima novi posao i vraća se u hrvatsku košarku; ova pozicija dosad nije postojala!

23.09.2022 u 12:44

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški savez nakon ispadanje muške seniorske reprezentacije u osmini finala Eurobasketa od Finske, što je izazavalo lavinu kritika, povukao je potez koji su mnogi pozdravili

Čelni ljudi Saveza, koji je nedavno napustio predsjednik Stojko Vranković koji je dao ostavku, dlučili su zaposliti bivšeg hrvatskog izbornika Acu Petrovića - koji je 2017. smijenjen nakon Eurobasketa - na poziciji sportskog direktora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Kako piše u dopisu HKS-a sve je brzo odlučeno.

'Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sjednici donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promjena u samoj strukturi HKS-a, posljedično se javila potreba za definiranjem upravljanja stručnim radom na razini HKS-a.

U vidu potrebe brzog djelovanja i općenito, a napose u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., o čemu se raspravljalo i na posljednjoj, 37. sjednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a. Isto je ponuđeno g. Aleksandru (Aci) Petroviću koji je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu.

Gospodina Petrovića zasigurno ne treba naširoko predstavljati, tek podsjetiti kako je za izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske bio biran tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni te da je ujedno ulogu izbornika obavljao i u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Brazila. Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim razinama – igračkoj, trenerskoj, kako klupskoj, tako i reprezentativnoj garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu, piše u dopisu HKS-a.

'Zahvala svima na dobrim željama ali put neće biti nimalo lagan međutim uopće ne sumnjam da ćemo na slijedećem Eurobasketu biti pravi', napisao je Petrović na Twitteru ubrzo nakon što je vijest objavljena.

Nema sumnje kako je ovo odličan potez za koji su zaslužne i društvene mreže na kojima je Petrović posljednjim mjeseci jako aktivan. No, s druge strane Aco se vratio u HKS pa ako bude potrebno može uskočiti u budućnosti i na poziciju izbornika. U svakom slučaju njegovo iskustvo i dar da zna prepoznati igrača, pogotovo stranca koji je potreban Hrvatskoj, je neprocijenjiv.