povratak s 36 godina

Legendarna Kim Clijsters senzacionalno se vraća tenisu

12.09.2019 u 16:26

Bionic
Reading

Bivša najbolja tenisačica svijeta Belgijanka Kim Clijsters vraća se s 36 godina profesionalnom tenisu sedam godina nakon što se umirovila.

Ovo joj je njezin drugi povratak iz mirovine nakon što je pauzirala 26 mjeseci između 2007. i 2009. godine.

'Ne moram ništa dokazivati, ovo je za mene izazov. Posljednjih sedam godina sam bila samo majka. Volim to, obožavam. Ali, voljela sam biti i profesionalna tenisačica. I iskreno, nedostaje mi taj osjećaj. Pa zašto ne bih probala biti oboje,' kazala je 36-godišnja Belgijanka.

Clijsters je tijekom karijere osvojila četiri Gland Slam naslova - tri US Opena (2005, 2009, 2010) i Australian Open (2011), a ima i dva Grand Slama u konkurenciji parova. Osvojila je ukupno 41 WTA turnir, te 11 u konkurenciji parova.

U kolovozu 2003. postala je najbolja tenisačica svijeta, a u svibnju 2007. nakon vjenčanja za Briana Lyncha i rođenja njihove prve kćerkice Jade prvi put se odlučila na odlazak u igračku mirovinu. Tenisu se vratila 26 mjeseci kasnije. Posljednji meč je odigrala 2012. godine u drugom kolu US Opena, a izgubila je od Laure Robson.

Godinu dana kasnije rodila je sina Jacka, a 2016. i treće dijete sina Blakea.

'Ljubav prema sportu očito i dalje postoji. Ali pitanje jesam li se sposobna vratiti se na razinu na kojoj želim biti. Želim izazvati samu sebe i želim biti ponovno jaka. To je moj maraton', dodala je Clijsters.

Kod Kim je probuđen optimizam jer sestre Williams koje su joj bile rivalke i dalje igraju na vrhunskoj razini, a tenisačice poput Schnyder, Zvonarjeve i nekih drugih uspjele su se vratiti do neke solidne razine pa i ovu Belgijanku možemo očekivati kako napada TOP 100 sljedeće godine...