SRAMOTA ZA NBA LIGU

Legenda zna sve o njima: Igrači se dopingiraju!

28.12.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Legendarni američki trener George Karl u autobiografiji koja će se u knjižarama pojaviti u siječnju 2017. godine otkrio je da se košarkaši u NBA ligi dopingiraju i uzimaju steroide

Knjiga pod nazivom 'Bijesni Karl: Mojih 40 godina preživljavanja NBA diva, generalnih menadžera i loše selekcije udarca' otkriva detalje iz njegove trenerske karijere, ali i odnosa s igračima.

'Hvalimo se time da imamo bolji program dopinških testova u odnosu na NFL ili MLB, ali očigledno postoji problem s dopingom igrača. Doduše, drugačiji nego prije 30 godina. Taj problem me muči puno više od budala koji koriste rekreativne droge', napisao je Karl.

On je obrazložio da igrači uzimaju hormon rasta, ali i produžuju karijeru raznim nedozvoljenim sredstvima.

'Igrači se dopingiraju. I to je tako. Ako nije, neka mi netko objasni kako neki s godinama postaju mršaviji i spremniji? Kako se tako brzo oporavljaju od ozljeda? Zašto idu u Njemačku izvan sezone? Sumnjam da je to zbog kiselog kupusa, a vjerojatno se radi o novim nedozvoljenim sredstvima koja imaju u Europi, a kod nas se teško otkrivaju. Želimo da pobjeđuju najbolji sportaši, a ne najbolje varalice. Međutim, ne znamo što napraviti po tom pitanju', zaključio je Karl.

Tijekom trenerske karijere vodio je, između ostalih, Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors, Seattle SuperSonics, Milwaukee Bucks, Denver Nuggets, Sacramento Kings i u dva navrata madridski Real.