INTERVJU

Kruno Jurčić otkrio najveći razlog Juventusova poraza i prozvao dva igrača

04.06.2017 u 14:25

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas trener, Kruno Jurčić analizirao je finalni okršaj Lige prvaka i pobjedu 4:1 Reala nad Juventusom

Madridski Real u subotu je u Cardiffu pobijedio Juventus 4:1 te postao prva momčad koja je u ovom natjecanju uspjela obraniti naslov.

  • +7
Real Madrid obranio titulu prvaka Europe, Modrić, Ronaldo i društvo ušli u povijest Izvor: Reuters / Autor: John Sibley

Naravno, nakon ovako uvjerljive pobjede nitko ne dovodi u sumnju zasluženost osvajanja naslova, ali bivšeg hrvatskog reprezentativca, Krunu Jurčića, koji se nakon igračke karijere prebacio u trenerske vode, čude dva lica Juventusa.

'Gledali smo zanimljivu utakmicu, ali koja će još neko vrijeme dobivati puno prostora za raspravu, posebice zbog Juventusova pada u igri u drugom dijelu. S toga mislim čak da mogu reći da je utakmica i malo čudna jer ovakvih preokreta se baš i nismo nagledali u finalima', počeo je stručnu analizu Kruno Jurčić, koji je dio trenerske karijere bio i u stručnom stožeru dok je hrvatsku reprezentaciju vodio Igor Štimac.

'Juventus je bolje ušao u utakmicu, svjestan da ne smije dopustiti Realu da se nametne da on diktira igru odnosno da ima posjed lopte. Napadi Juventusa bili su visoki, posebice u prvih 15-tak minuta, kada je Juventus bio puno bolji. Onda se je dogodio gol Ronalda, koji je bio bljesak njegove genijalnosti ali Juventus se nije predavao. Posebno dobri bili su po lijevoj strani, gdje su Alex Sandro i Mandžukić stvarali velike probleme Caravajalu'.

'U taktičkom smislu Juventus je u obrani igrao 4-4-2 dok bi prema naprijed išao u formaciji 3-4-3, gdje su, ponavljam opet, Mandžukić i Sandro radili veliki posao po lijevoj strani. Real je dao Juventusu posjed, vjerojatno ne svjesno, jer Isco se nije baš najbolje snašao u obrambenim zadaćama, pa se Modrić previše morao vraćati u defenzivu. Juventus je pak dobro koristio i visoke lopte koje su išle prema Mandžukiću jer puno je bolji bio u skok igri od svojih čuvara'.

  • +23
Finale Lige prvaka 2017., Juventus - Real Madrid Izvor: Reuters / Autor: Darren Staples

Kao plod takve igre stigao je i spektaulrani Mandžukićev gol.

'Definitvno ga je nagradilo. Bio je odličan na toj lijevoj strani, vidjelo se da sa Sandrom odlično surađuje. I u drugom poluvremenu je imao jednu dobru priliku, u kojoj je htio asistirati. Iako ja mislim da bi bilo bolje da je pucao. Mislim da je to bilo kod 3:1 za Real, a da je tada zabio, Juventus bi se vratio u utakmicu. Međutim, baš kao što je i cijeli Juventus 'pao' u drugom poluvremenu, tako je i Mandžukić bio povučen'.

U tom drugom dijelu, terenom je dominirao Real.

'Da, dogodio se energetski kolaps Juventusa. Što me izuzetno čudi, jer cijelu sezonu, i u prvenstvu i u Ligi prvaka, Juve je izgledao fenomenalno. Siguran sam da će se u Torinu dugo analizirati taj pad. Ne znam jesu li se toliko istrošili u prvom dijelu, ali očito se nešto dogodilo. Nastupila je potpuna dominacija Reala, a Khedira i Pjanić nisu mogli pokrivati veliki prostor. Pokušavao je Dani Alves nešto im pomoći, no onda se i on dodatno trošio. I zato mislim da mogu reći da su Higuain i Dybala potpuno zakazali. Trebali su se više vračati i stvarati pritisak na Realovu veznu liniju odnosno tako bi skratili prostor Pjaniću i Khediri'.

Vezna linija Reala preuzela je konce igre u svoje ruke.

'Casemiro, Kroos i naš Modrić bili su odlični. Pokrenula se Realova igra i Juve više nije znao što bi napravio. Uz sve to, ali i individualnu kvalitetu, i kada imate igrača tipa Cristiano Ronaldo, jasno je da će doći preokreta. I njegov je nastup bio impresivan, on je stavio točku na 'i' odličnog Reala i jako me zanima podatak koliko je imao sprinterskih dionica'.

Sretni smo i ponosno jer mnogi su hvalili našeg Luku Modrića.

'Definitivno. On je glavni igrač Reala. Ima potpuno kontrolu izvedbe igre, usporava je, ubrzava, mijenja strane, a sada je dodao i dimenziju više odnosno ima i taj završni pas. Hvale ga i to s razlogom. No, ne smijemo zanemariti i pomoć ostalih igrača vezne linije. Sve u svemu, Zidane je uspio sjajno posložiti momčad, u kojoj ima nevjerojatne individualne klase, ali u kojoj igraju i velike zvijezde, koje žele svoj dio kolača. A trener ih je uspio sve odlično posložiti i nahraniti te veličine', zaključio je Kruno Jurčić.