stanje nije dobro

Kriza sve jače nagriza Juventus, pa je trener Massimiliano Allegri odlučio angažirati i psihologa!

02.11.2021 u 20:16

Bionic
Reading

Trener talijanskog nogometnog velikana Juventusa Massimiliano Allegri zatražio je pomoć psihologa Giuseppea Vercellija kako bi 'probudio' igrače i vratio im izgubljeno samopouzdanje nakon serije loših rezultata.

Torinska Stara dama je u prvih 11 kola Serie A osvojila svega 15 bodova i nalazi se na devetom mjestu sa čak 16 bodova zaostatka za Napolijem i Milanom.

Allegri je stoga doveo psihologa kako bi razgovarao s igračima i pokušao im pomoći da se oporave od sumornog početka sezone. Juventus tako na sve moguće načine pokušava popraviti sezonu za koju se čini da je već gotova.

Talijanska La Gazzetta dello Sport navodi kako su Allegri i profesor Vercelli vrlo bliski prijatelji i nije prvi put da je zatražio njegovu pomoć.

Vercelli je već radio u klubu za vrijeme Allegrijevog prvog mandata. Profesor je sportske psihologije na Sveučilištu u Torinu, a zajedno sa svojim timom, sastavljenim od osam specijaliziranih suradnika, osmislio je model SFERA, međunarodno priznat alat za analizu i optimizaciju performansi primjenjiv ne samo u sportu nego i u poslovnom kontekstu, s ciljem izvlačenja najboljeg iz sportaša ili menadžera.

Bolji poznavatelji prilika u redovima Juventusa pišu kako je cijela momčad u strahu i napetih živaca. Cijelo okruženje je frustrirano lošim rezultatima i strahovima kako bi Juve mogao ostati bez plasmana u Ligu prvaka, a time i brojnih milijuna.

Na posebnom udaru kritika su španjolski napadač Alvaro Morata i francuskui veznjak Adrien Rabiot koji već duže vrijeme igraju očajno.