SPEKTAKL NA TRAVI

Kreće Wimbledon, Hrvati saznali protivnike u prvom kolu

30.06.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Održan je ždrijeb u pojedinačnoj konkurenciji ovogodišnjeg Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira u godini, koji starta u ponedjeljak 3. srpnja.

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji u Wimbledon nije došao s dobrom formom na travi, igrat će u prvom kolu protiv Argentinca Guida Pelle. Ćorić je 13. nositelj, a ukoliko pobijedi igrat će protiv Francuza ili Bonzija ili kvalifikanta Mayota. U karijeri su Ćorić i Pella igrali dva puta, a rezultat je 1-1.

Borna Gojo u prvom dvoboju za suparnika ima njemačkog kvalifikanta Maximiliana Marterera, 169. igrača s ATP ljestvice koji je prošao kvalifikacije na londonskoj travi. Gojo će po drugi put igrati u glavnom turniru nekog Grand Slam turnira nakon prošle godine i Roland Garrosa.

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz na startu će igrati protiv Francuza Jeremyja Chardyja, tenisača koji je vrlo malo igrao posljednjih godina, dok će Novak Đoković, branitelj naslova u All England Clubu, na startu igrati protiv Argentinca Cachina.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić na startu Wimbledona će igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang, 37. igračice s WTA ljestvice. Njih su dvije čak šest puta igrale međusobno u karijeri i Kineskinja vodi 4-2. U posljednjih pet godina odigrale su samo jedan meč i tada je slavila Zhang, u Tallinnu, sa 6-2, 6-4. U drugom kolu, ako prođe, Vekić ide na bolju iz susreta Amerikanke Stephens i Šveđanke Peterson.

Petra Martić dobila je za suparnicu češku tenisačicu Lindu Fruhvirtovu, mladu 18-godišnjakinju koja se nalazi na 49. mjestu WTA ljestvice. U karijeri su jednom igrale međusobno te je Martić pobijedila u Monastiru prošle godine 6-2, 7-5.

Prva igračica svijeta Iga Šwiatek, u čijem se dijelu ždrijeba nalazi Petra Martić, na startu će igrati protiv Kineskinje Lin Zhu, dok je prva prepreka braniteljice prošlogodišnjeg wimbledonskog naslova Jelene Ribakine američka tenisačica Shelby Rogers.