SAVEZ ODLUČIO

Kreće tehnološka revolucija u engleskoj ligi!

30.04.2013 u 10:57

Bionic
Reading

Glavni tajnik Engleskog nogometnog saveza (FA) Alex Horne vjeruje da će Premier League ovaj tjedan na sastanku odobriti uvođenje tehnologije na gol liniji od iduće sezone

'Očekujem da će to biti odobreno na sastanku ovaj tjedan', izjavio je Horne za BBC, što znači kako je u kolijevci nogometa započela tehnološka revolucija.

FA želi da tehnologija na gol liniji (popularno oko sokolovo) bude službeno uvedena na utakmicama Community Shielda koje se igraju u predsezoni. Tehnologija na gol liniji je bila testirana na prijateljskoj utakmici između Engleske i Belgije u lipnju prošle godine.

Wembley i drugih 20 stadiona klubova koji igraju u Premier League trk trebaju odobriti postavljanje opreme za tehnologiju na gol liniji.
Prošli je tjedan FIFA odabrala njemački GoalControl kao službenu tehnologiju na gol liniji za Kup konfederacija u Brazilu u lipnju.

'Tehnologija koja kaže 'da, lopta je prešla liniju' i o tome obavijesti suca stvarno ima smisla za mene', kazao je Horne.
Dodajmo još kako je tehnologija na gol liniji korištena na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu na kraju prošle godine.

Kako tehnologija izgleda u praksi i na koji način sudac u sekundi doznaje je li lopta prešla gol liniju, pogledajte u videoprilogu.

GoalControl tehnologija na gol liniji