SUPERSPORT HNL - 18. KOLO

Kranjčevićeva je rasprodana, ali znamo gdje možete gledati dvoboj Lokomotive i Hajduka

08.12.2023 u 16:55

Bionic
Reading

Euforija koja je zahvatila Hajdukove navijače, a kao rezultat osvajanja naslova 'jesenskog prvaka', vidljiva je i po činjenici da se za utakmicu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj traži(la) ulaznica više. Kako je klub s Kajzerice naveo, ulaznice su rasprodane. Riječ je o prvoj utakmici 18. kola SuperSport HNL-a

Hajduk će se ovog petka od 17.30 sati (MAXSport 1, MAXtv) u Kranjčevićevoj ulici osjećati kao domaćin. Jer u srijedu se u redovima stajalo za ulaznice koje su se našle u slobodnoj prodaji, a po njih su došli navijači splitske momčadi.

No, Silvijo Čabraja, trener Lokomotive ne zamara se time.

'Pa naravno bit će to nogometna priča, prava nogometna atmosfera, vjerojatno će 70 posto navijača biti za Hajduk. Ali bez obzira na to sve biti će to veliki poticaj našim igračima. Igramo trenutno protiv lidera prvenstva i dat ćemo sve od sebe da utakmicu odvedemo na svoj mlin', rekao je trener Lokosa i nastavio.

'Naravno da želimo tu pobjedu. Ne samo ja, nego i moj stožer, igrači, svi u klubu. Nadamo se i da ćemo odigrati stvarno dobru utakmicu. Ne možemo biti proroci i reći 'sigurno ćemo pobijediti', ali sigurno ćemo dati sve od sebe i ići na pobjedu', poručio je Čabraja.

Hajduk od dolaska Mislava Karoglana samo pobjeđuje, a Lokomotiva već sedam kola ne zna za pobjedu, istina ima pet utakmica koje je odigrala neriješeno.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Gledao sam sve njihove utakmice i mogu reći da igraju puno bolje nego to broj bodova pokazuje. Lokomotiva je mlada i poletna momčad koja je drugačija od ostatka lige. Odličan posao rade niz sezona i imaju kontinuitet na trenerskoj klupi. Silvijo Čabraja je odličan trener i imam visoko mišljenje o njemu. Radi sjajan posao. Vidi se sinergija škole nogometa i prve momčadi.Lokomotiva je momčad koja je najvertikalnija u ligi, a da takav stil igre ne spada u napucavanje. Sposobni su prilagoditi se profilu igrača koji imaju', rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan u najavi utakmice u kojoj petorici njegovih igrača prijeti treći žuti karton, a to bi značilo propuštanje derbija protiv Dinama na Maksimiru.

  • +28
Promocija kalendara Hajduka za 2024. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

'Neću im dati nikakve savjete. Uđemo li s logikom da se moramo paziti kartona, onda smo nešto pogriješili. Ovo mi je ključna utakmica, ne razmišljam o kartonima. Ako si pravovremen, nećeš dobiti karton. Koncentrirani smo na Lokomotivu i ne razmišljamo o Dinamu. Momčad je svjesna da je tablica nerealna jer drugi imaju puno utakmica za nadoknaditi, svjesni su da je to sve u bod. Nitko nam ništa neće pokloniti, moramo konstantno uzimati bodove, to je jedini način da se osvoji naslov prvaka'.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore