ŽELI ZABITI GOL

Hajduk će protiv Lokosa igrati 'doma', a njih dvoje poseban su motiv Krovinoviću

07.12.2023 u 13:21

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u petak s početkom u 17.30 sati igraju protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj u okviru 18. kola SuperSport HNL (MAXSport 1, MAXtv)

Bijeli pretposljednju utakmicu u jesenskom dijelu sezone dočekuju s prvog mjesta prvenstvene tablice i u nizu od sedam uzastopnih pobjeda pod vodstvom trenera Mislava Karoglana. Nakon 17 odigranih utakmica Hajduk ima 39 osvojenih bodova, sedam više od drugoplasirane Rijeke koja ima i utakmicu manje.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U posljednjoj utakmici Bijeli su s uvjerljivih 3:0 svladali Goricu na Poljudu, a pogotke su postigli Leon Dajaku, Mihael Žaper i Emir Sahiti.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Lokomotiva trenutno zauzima šestu poziciju u prvenstvenom poretku s osvojenih 17 bodova u 16 odigranih susreta. U prošlom tjednu momčad trener Silvija Čabraje odigrala je dvije utakmice. Najprije su u srijedu po vrlo teškom i zahtjevnom terenu svladali Vukovar u gostima rezultatom 2:1 i plasirali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a zatim su u nedjelju odigrali bez pogodaka s Rudešom u prvenstvenom dvoboju. 

'Fokusirani smo na Lokomotivu. To je ono za što živimo, što čekamo. Svjesni smo uloga i stvarno smo spremni. Idemo po tri boda. Mi smo Hajduk bez obzira gdje igramo, predstavljamo veliki klub i tako se trebamo ponašati. Definitivno smo favoriti i tako ulazimo u utakmicu. Trebamo se postaviti kao da ćemo pobijediti i tako će biti', - rekao je Krovinović.

Susret Hajduka i Lokomotive zainteresirao je navijače, sudeći po redovima koji su se stvarali kako bi došli do karata.

'Da, velik je interes, vidjeli smo da se čekaju redovi za karte. Biće i rasprodane. Odlično! Jedva čekamo utakmicu. Sada smo na dobrom putu i samo tako trebamo nastaviti. Volio bih da ja zabijem gol' , poručio je Kovinović i dodao kako će ga s tribina bodriti brat i majka.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U prvom međusobnom ogledu u aktualnoj sezoni Hajduk je krajem rujna slavio protiv Lokomotive na Poljudu s minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je Emir Sahiti. 

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Kruno Šarić iz Županje i Kristijan Novosel iz Valpova, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca, a asistent VAR suca Marjan Tomas iz Vladislavaca. 

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.