velika pobjeda naših

Kramarić uništio Ukrajinu usred Kijeva, Hrvatska izborila dodatne kvalifikacije!

09.10.2017 u 22:37

Bionic
Reading

U ključnoj utakmici skupine I hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Ukrajinu u gostima rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Andreja Kramarića te tako ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo koji će pokušati izboriti u studenom u dodatnim kvalifikacijama...

Zlatko Dalić može odahnuti, kao i svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj. Naša izabrana vrsta napokon je ovog ponedjeljka odigrala jednu odlučnu utakmicu i pobijedila Ševčenkovu Ukrajinu, što je bio jedini način za izboriti dodatne kvalifikacije i produžiti nadu u plasman na Svjetsko prvenstvo.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bio je to susret u kojem su naše zvijezde odigrale najbolje u ključnim trenucima. Hrvatska je pred punim olimpijskim stadinom u Kijevu odlično otvorila susret i već u 1. minuti zaprijetila preko Mandžukića koji je glavom pucao malo iznad gola, da bi pogotku bio blizu i Vida čiji je snažni udarac u 17. minuti otišao malo iznad grede.

No, Ukrajinci su ubrzo došli k sebi i počeli nizati prilike pred hrvatskim golom. U 23. minuti odbijena lopta došla je do Rakickog čiji je udarac prevario Subašića koji je uspustio loptu, no nije mu iskliznula u mrežu, već pokraj gola, a sedam minuta kasnije još je bio bliže Stepanenko, no njegov projektil prošao je malo pokraj vratnice.

U 32. minuti domaćin je trebao povesti nakon ubačaja Jarmolenka, ali Konopljanka glavom iz blizine nije uspio svladati Subašića, da bi se zatim naši oporavili i do odmora držali loptu u svojim nogama, ali bez konkretnih prilika.

U drugom dijelu hrvatski nogometaši su pritisnuli protivnika i zavladali terenom, a nakon nekoliko poluprilika napokon i dočekali prvi udarac u okvir gola koji je odmah završio u mreži. Dogodilo se to u 62. minuti nakon savršenog ubačaja Modrića i još boljeg udarca glavom Andreja Kramarića koji je prošao pokraj Pjatova i završio u mreži.

Osam minuta kasnije potresena Ukrajina primila je još jedan pogodak, a opet je hrvatski junak bio Kramarić kojeg je idealnom loptom na drugu stativu poslužio Ivan Rakitić. Napadaču Hoffenheima nije bilo teško udvostručiti prednost, a naši navijači već su mogli početi slaviti.

Do kraja susreta Ukrajinci više nisu imali snage za preokret pa je Hrvatskoj pripalo drugo mjesto u skupini, dok su prvo osvojili Islanđani koji u zadnjem kolu nisu dopustili senzaciju protiv Kosova.

Hrvatsku u studenom čekaju dodatne kvalifikacije u kojima nikad u povijesti nije ispala, s novim izbornikom koji je debitirao pobjedom nadajmo se da neće ni ovaj put...

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I:

Ukrajina - Hrvatska 0:2 (Kramarić 62, 70)