BITKA ZA PLAY-OFF

Island zabio još jedan; Irska povela kod Walesa, Srbi slomili otpor Gruzije

09.10.2017 u 20:38

Bionic
Reading

I dok Hrvatska igra ključnu utakmicu kvalifikacija u Kijevu pratit ćemo uživo i promjene rezultata na susretima koji također utječu na sudbinu naših reprezentativaca

UŽIVO:

Wales – Irska 0:1

Srbija – Gruzija 1:0

Island - Kosovo 2:0

Ukoliko Hrvatska pobjedi sigurno odlazi u play-off, a ako remizira moraju se večeras poklopiti neki drugi scenariji.

Prvi je ako se dogodi remi i na utakmici Walesa i Irske, s manjim brojem postignutih golova nego na našoj utakmici. Ako bi Ukrajina i Hrvatska odigrale 1;1, a Wales i Irska 0:0, naši bi imali jednaku gol razliku i broj bodova kao Velšani i mogli bi proći dalje zahvaljujući manjem broju žutih i crvenih kartona na Fair Play ljestvici, pod uvjetom da se dvoboj u Kijevu ne pretvori u tučnjavu na terenu. Hrvatski nogometaši dosad su skupili 9 žutih i 1 crveni, dok Wales ima 13 žutih i 1 crveni u dosadašnjem tijeku kvalifikacija. U slučaju 2:2 u Kijevu i 0:0 u Cardiffu naši bi u svakom slučaju išli u dodatne kvalifikacije.

Druga mogućnost je poraz Srbije kod kuće od Gruzije i to s dva ili više pogodaka razlike. Tada bi Wales ili Irska skočili na prvo mjesto spomenute grupe D, a srpski nogometaši s 12 bodova i slabijom gol razlikom od naše oprostili bi se od natjecanja, što nije baš realno očekivati, s obzirom na igru koju je pokazala Muslinova izabrana vrsta u prvih deset utakmica.

Postoji opcija prema kojoj Hrvatska može izravno u Rusiju, a za to mora slaviti u Ukrajini, dok Island ne smije pobijediti Kosovo.