dobar tehničar, ali...

Kovačić pod žestokim kritikama na Otoku: Najmanje odlučujući igrač u Premiershipu?

12.04.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Richar Jolly, novinar uglednog Four Four Two magazina proglasio je Matea Kovačića najmanje odlučujućim nogometašem na travnjaku u Premiershipu i ne razumije zašto ga Chelsea želi zadržati u momčadi...

Podsjetimo, 24-godišnji hrvatski veznjak stigao je iz Reala na posudbu u London prošlog ljeta, a kod trenera Maurizija Sarrija nije uspio postati nezamjenjivi prvotimac, ali ima pristojnu minutažu.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Chelsea ima želju otkupiti njegov ugovor ovog ljeta, no pojavio se problem, jer je klub od Uefe dobio zabranu potpisivanja novih profesionalnih ugovora s nogometašima zbog kršenja pravila pri dovođenju maloljetnih igrača.

Pitanje je nakon svega može li Mateo Kovačić ostati na Stamford Bridgeu, no ovih dana našao se i pod žestokim kritikama u uglednom magazinu Four Four Two.

'Kovačić ima dobru statistiku dodavanja. I to je to od njega. Nije napravio dovoljno ove sezone,' mišljenje je novinara Richarda Jollyja koji je zatim objasnio:

'Mateo je bez sumnje talentirani tehničar, ali na određen način pretvorio se u nogometaša koji je najmanje odlučujući u Premiershipu. Samo John Stones ima bolji postotak kompletiranih dodavanja, ali može se reći da ima malo igrača koji toliko imaju loptu u nogama i tako malo naprave s njom. Precizno dodaje, ali nakon toga se jako malo toga dogodi.'

Kritika je to koja se mogla čuti i u doba dok je Kovačić igrao u Realu, a također i nakon nekih utakmica za hrvatsku reprezentaciju. Možda baš zato se nikad nije uspio nametnuti niti izborniku Zlatku Daliću, kao ni klupskim trenerima, no još je mlad i sve svoje nedostatke stigne ispraviti.

Mateo je upisao dvije asistencije za pogodak ove sezone u engleskom prvenstvu, a na prvi pogodak za Chelsea još čeka u svim natjecanjima...