NA TERENU, NARAVNO

Kovačić otkrio Talijanima koga je 'snimao'

10.02.2013 u 21:17

Bionic
Reading

Mateo Kovačić, 18-godišnji hrvatski nogometaš, već je debitirao za milanski Inter i to u utakmici prošlog vikenda kada je kod Siene odigrao drugih 45 minuta, u porazu 3:1

Danas, u petak, je pak Kovačić službeno predstavljen u svom novom klubu, te je upriličena konferencija za novinare koja je bila prilično posjećena.

'Ponovit ću ono što sam rekao i prvog dana kada sam došao u Inter. Iznenađen sam što je sve ovako brzo obavljeno i što sam došao u Inter. Usporedno sam s time i ponosan što sam u ovako velikom klubu kao što je Inter. Talijanska Serie A je teška i zahtjevna liga, ali vjerujem u sebe', rekao je Kovačić, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, te otkrio novinarima tko mu je u još mlađim danima bio najveći idol.

'Robert Prosinečki je nogometaš kojem sam se uvijek najviše divio. Ipak, prvenstveno želim biti poseban, ne kopiram nikoga u svojoj igri'.

Talijanski nogometni puk uvijek je cijenio desetke u nogometu, popularne fantasiste, a upravo će taj broj Kovačić nositi na Interovom dresu.

'Čast mi je što nosim broj 10 jer on ima posebnu težinu. Ali, ne igra broj na dresu, već ja. Bitno je samo kako ću igrati'.

Talijane je interesiralo i gdje se najbolje osjeća u momčadi.

'Sve će na kraju ovisiti o treneru i na meni je da igram tamo gdje trener odredi. No, svugdje u veznoj liniji se dobro osjećam. Mogu igrati i isturenije i povučenije', rekao je Kovačić.