U-21 IMA IZBORNIKA

Kovači: Želimo kao i Bilić stvoriti igrače za A-reprezentaciju

21.01.2013 u 13:25

Bionic
Reading

Iako se već neko vrijeme spominjalo kako će Niko i Robert Kovač u ruke dobiti hrvatsku selekciju U-21, to je u ponedjeljak i službeno potvrđeno. Naime, braća Kovač, koji su zajedno odigrali 167 utakmica za reprezentaciju, u društvu predsjednika HNS-a Davora Šukera iznijeli su svoj plan rada s mladom reprezentacijom

U novoj budućoj bazi HNS-a, zagrebačkom centru Green Gold, predsjednik saveza Davor Šuker predstavio je novi stručni stožer mlade reprezentacije koji predvode braća Niko i Robert Kovač.

'Ovo je vrlo važan trenutak za hrvatski nogometni savez. Igrači koji znaju što znači nositi dres hrvatske reprezentacije dobili su priliku voditi mlade, koji u njima mogu vidjeti samo uzor. Nadam se da će ispuniti naša očekivanja, a to su plasmani na velika natjecanja, odnosno svjetska i europska prvenstva', rekao je Šuker, a potom je riječ dobio stariji od Kovača, Niko koji će biti izbornik.

'Zahvalio bih se predsjedniku saveza, izvršnom dopredsjedniku Vrbanoviću, što su nam dali ovu priliku. Dat ćemo sve od sebe da naši mladi nogometaši prate naš put. Na svakom sam treningu davao sto posto od sebe, a tako ćemo i na treninzima s mladima. Nadam se da će oni biti naš ponos te da će suradnja s izbornikom A-reprezentacije biti kvalitetna', rekao je Niko te dodao koji su mu ciljevi.

'Prije svega, u suradnji s izbornikom Štimcem, ali i reprezentacije U-19 Jeličićem, stvoriti igrače koji će konkurirati za momčad A, baš kao što je i Bilić stvorio nekoliko igrača, a koji su sada kostur aktualnog sastava. Ja mislim da nije imperativ ići na velika natjecanja, ali se nadamo da ćemo i to uspjeti realizirati. No molim vas za strpljenje i razumijevanje. Nemojte odmah biti kritični, ovo je dugotrajan projekt za dobrobit hrvatskog nogometa', zaključio je Niko Kovač.

Uz njega će na klupi U-21 sjediti i brat Robert, koji još nema završenu trenersku akademiju, a o ostalim članovima stručnog stožera nisu još željeli razgovarati. No do 5. veljače, kada će igrati prijateljsku utakmicu s Nizozemskom, valjda će se i to znati.

Također, s obzirom na to da je Štimac odbio pričati o Alenu Haliloviću, isto pitanje stiglo je i Niki Kovaču, no i on ga je elegantno preskočio.