OZLJEDA JE PROŠLOST

Kovač nakon dva mjeseca u punom treningu

02.09.2009 u 08:36

Bionic
Reading

Robert Kovač od srijede se napokon priključuje svojim suigračima na treningu. Dinamov stoper gotovo je dva mjeseca izbivao s nogometnih terena nakon što je ozlijeđen na prijateljskoj utakmici s bukureštanskom Steauom tijekom Dinamovih priprema u Austriji

Dobra vijest za trenera Krunoslava Jurčića. Robert Kovač u potpunosti se oporavio i bit će na raspolaganju za utakmice u hrvatskom prvenstvu te Europskoj ligi.

'Posljednjih sam se desetak dana intenzivno pripremao s Miljenkom Rakom. S intenzivnijim treninzima već sam mogao početi, no preporučili su da ne forsiramo, tako da u potpunosti budem spreman za treninge i igru, što trenutačno i jesam. Tako me možete očekivati na sljedećoj utakmici nakon reprezentativne stanke, koju igramo sa zaprešićkim Interom', rekao je Kovač te se osvrnuo na dosadašnje rezultate hrvatskog prvaka.

'Ušli smo u Europsku ligu i to me jako veseli. To je velik uspjeh za klub i trebamo i dalje poticati sve na dobru atmosferu. Utakmica s Heartsom u Zagrebu bila je izvrsna, a mogli smo zabiti još više golova s obzirom na izdanje Heartsovih igrača. Što se tiče Edinburgha, što je bilo bilo je. Mislim da su se igrači nakon velikog rezultata u Zagrebu možda malo i opustili, ali to treba zaboraviti i ići dalje', dodao je Kovač koji je jednako zadovoljan i izdanjima Dinama u domaćem prvenstvu.

Hrvatski reprezentativac 'bacio je' pogled i na suparnike u Europskoj ligi.

'Najvažnije je da počnemo dobro i da već u prvoj utakmici ostvarimo dobar rezultat, jer to će automatski cijeloj momčadi podići samopouzdanje. S takvim se stavom lakše susresti i sa svakim sljedećim protivnikom. Ipak, treba biti svjestan i njihove kvalitete. Nezgodne su to momčadi, a i već je gotovo sve rečeno o njima i nekima od susreta s vrlo jakim europskim klubovima u kojima su napravile odličan rezultat.'

Stoper 'modrih' spomenuo i hrvatsku reprezentaciju.

'Posljednja utakmica s Bjelorusijom vratila je reprezentaciji potrebno samopouzdanje, a mislim da će se dobri rezultati ponoviti i u sljedećim utakmicama. U svakom slučaju, iako neće biti lako, borit ćemo se svim snagama te na kraju, vjerujem, potpuno zasluženo otići na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku', završio je Robert.