Bećiragić se oglasio

Košarkaši BiH i Hrvatske našli se u istoj skupini s Francuskom; evo prvih reakcija

08.08.2023 u 15:23

Bionic
Reading

Izbornik košarkaške reprezentacije BiH Adis Bećiragić ocijenio je kako će njegovi izabranici imati iznimno težak posao u kvalifikacijama za europsko košarkaško prvenstvo 2025. jer su u istoj skupini s Hrvatskom, Francuskom i Ciprom.

Mediji u BiH su odmah nakon izvlačenja kvalifikacijskih parova ocijenili kako se njihova reprezentacija našla u "skupini smrti" ističući da je Cipar kao jedan od domaćina predstojećeg Eurobasketa izravno plasiran pa će se bitka voditi između ostale tri reprezentacije.

Adis Bećiragić je konstatirao da je Francuska "apsolutni favorit", no upozorio je kako je i Hrvatska protivnik kojega treba ozbiljno tretirati.

"Hrvatska je trenutno u svojevrsnom 'rebuildingu' reprezentacije s novim izbornikom i sigurno je da će također biti jako težak protivnik, s obzirom na količinu talenta koju su oduvijek posjedovali", kazao je bosanskohercegovački izbornik.

Ocijenio je kako će puno ovisiti o tome u kakvim će sastavima svi konkurenti nastupiti.

"U svakom slučaju, naravno da ne idemo nigdje s bijelom zastavom, vjerujemo u sebe i ispunjenje konačnog cilja, a to je odlazak na Eurobasket", izjavio je Bećiragić.