MUKE PO MILAČIĆU

Košarka u vrijeme pandemije: Hrvatski klub će na europskoj sceni nastupiti desetkovan jer neki igrači ne ispunjavaju uvjete ulaska u Austriju

21.12.2021 u 08:46

Bionic
Reading

Košarkaši Šibenke dana igraju utakmicu Alpe Adria Cupa u kojoj se sastaju sa ekipom Raiffeisen Flyers Wels. Utakmica se igra u Raiffeisen Areni s početkom u 18:30 sati.

Posebnost ovog susreta vezana je uz broj igraća s kojima će Šibenčani nastupiti.

'Nažalost, za ovu utakmicu s Welsom, s obzirom na okolnosti Covida i restrikcije koje Austrija uvodi, bit ćemo desetkovani. Naša tri igrača neće moći ići jer ne ispunjavaju uvjete ulaska u Austriju', rekao je trener Šibenke Damir Milačić čija je momčad još uvijek u igri za plasman u drugi krug ovog regionalnog natjecanja.

'Žao mi je prvenstveno radi toga što smo imali svoje planove da eventualnom pobjedom dožemo u priliku izboriti drugi krug Alpe Adria Cupa. Ovako će to biti jako teško jer ćemo ići s osam igrača i bit ćemo prinuđeni promijeniti plan koji smo imali da sudjelujemo kompletni u ovoj utakmici i da pokušamo razigrati sve igrače koji su u rosteru za ono što nam slijedi i za utakmicu koja je najbliža iduća iza Welsa, a to je Gorica za dva dana u Kupu Krešimir Ćosić. S obzirom da idemo sa osam igrača želim samo da su mi igrači motivirani i ambiciozni za dobiti utakmicu. Međutim ono što bi poželio svima je da izađemo neozlijeđeni sa te utakmice s obzirom na utakmicu koju smo imali sa Škrljevom i ogromnu potrošnju pa dugačak put od deset sati do Welsa pa utakmica s Goricom', naglasio je Milačić.

Osim Šibenke u ovoj sezoni Alpe Adria Cup igraju Škrljevo i Gorica.