nije dobro

Koronavirus se proširio i unutar švedske reprezentacije; nakon izbornika pozitivan je i suigrač našeg Filipa Uremovića

13.11.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija od četvrtka je u Stockholmu gdje čeka subotnji ogled (20.45 sati) u skupini Lige nacija, protiv domaćina Švedske. Nakon što je kod Domagoja Vide, tijekom dvoboja protiv Turske, potvrđeno prisustvo koronavirusa, sada švedski mediji pišu da je i jedan njihov igrač pozitivan

Hrvatska je u Švedsku doputovala bez Domagoja Vide, jer potvrđeno je da je pozitivan na koronavirus. S tom viješću krenule su špekulacije kako bi utakmica mogla biti odgođena, ali naši su reprezentativci bez problema doputovali u glavni švedski grad, te čekaju rezultate današnjeg, još jednog testiranja.

No, dok naši čekaju, Šveđani su objavili da je kod njih koronavirsuom zaražen Carl Starfelt, inače 25-godišnji stoper Rubina iz Kazanja, i suigrač našeg Filipa Uremovića.

Ipak, najvažnija vijest je da odigravanje utakmice ne bi smjelo biti dovedeno u pitanje, piše Aftonbladet.

'Na raspolaganju je 13 igrača, od kojih je jedan vratar, pa će stoga utakmica biti odigrana', rekao je Stefan Pettersson, tim menadžer švedske reprezentacije.

  • +12
Turska - Hrvatska, prijateljska utakmica, 2020. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN

'Starfelt se osjeća dobro. Izoliran je u skladu prema UEFA-inim protokolima, iako je na dva prethodna testiranja bio negativan', poručili su iz švedskog tabora.

Još ranije je zbog pozitivnog nalaza na Covid-19 otpao izbornik Janne Andersson koji će propustiti utakmicu protiv Hrvatske u Solni.

U subotu je na rasporedu novo testiranje švedskih reprezentativaca, a rezultati će biti poznati uoči utakmice protiv Hrvatske.