Panika među 'Vatrenima'

Koronavirus poharao hrvatsku nogometnu reprezentaciju; Nakon Ante Budimira i Andrej Kramarić saznao da je pozitivan na Covid-19

16.10.2020 u 17:09

Bionic
Reading

Nakon Ante Budimira i Andrej Kramarić je dobio nalaze koji kažu da je pozitivan na Covid-19

Koronavirus je na posljednjem okupljanju reprezentacija poharao 'Vatrene'. Najprije se s okupljanja pozitivan vratio Ante Budimir, a sada je potvrđeno da koronavirus ima i Andrej Kramarić pa je u redovima 'Vatrenih' zavladala panika.

Hrvatski su se reprezentativci u listopadu testirali čak tri puta, a neki od njih, poput Josipa Brekala, su obavili i dodatne pretrage uoči samog dolaska u reprezentaciju prije utakmica sa Švicarskom, Švedskom i Francuskom. Svi testovi su redom bili negativni, a onda se nakon okupljanja prvi razbolio Budimir.

'Da, nažalost, prvi je nalaz pozitivan. Sada sam išao ponoviti test, pa se javim kasnije', bio je kratak Budimir ranije danas, a javio nam se i povratno:

'Još neko vrijeme ću biti u hotelu pa ćemo vidjeti što će reći sutrašnji rezultati. Pozitivan sam, ali osjećam se dobro, nemam neke simptome.'

'Upoznati smo s Budimirovim pozitivnom testom po povratku u klub. U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje se on zarazio, no možemo naglasiti da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje smo imali tijekom ovog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab, kao i da su svi poštivali propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez, a naša liječnička služba je u kontaktu i s nadležnom epidemiološkom službom RH', napisali su u priopćenju iz Hrvatskog nogometnog saveza kada je Budimirov nalaz bio pozitivan.

Nakon Budimira, i Kramarić je saznao da je pozitivan na koronavirus. 29-godišnji napadač 'Vatrenih' sigurno propušta derbi protiv Borussije Dortmund ove subote, a osim njega Hoffenheim je javio kako su pozitivni i Čeh Pavel Kaderabek i Ganac Kasim Adams. Sva trojica su u samoizolaciji.

'Istina je, pozitivan sam, ali simptomi su minimalni. Bit će sve ok', kratko nam se javio i Kramarić iz samoizolacije.

Koronavirus se očito probio u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, moguće preko Francuske koja je ranije igrala s Portugalom u kojem je došlo do širenja zaraze koju je pokupio i Cristiano Ronaldo. Ostali 'Vatreni' za sada nemaju simptome, a nisu poznati rezultati njihovih testova.