hezonja je sad 'zeleni'

Kontroverzni hrvatski košarkaš vratio se iz NBA lige u Europu; svi se sada pitaju može li oživjeti karijeru u redovima grčkog giganta?

22.02.2021 u 18:07

Bionic
Reading

Panathinaikos je na svojim službenim stranicama objavio kako je Mario Hezonja (25), bivši košarkaš Barcelone te NBA momčadi Portland Trail Blazers, New York Knicks i Orlando Magic potpisao do kraja sezone...

Samo dva dana prije završetka košarkaškog prijelaznog roka u Euroligi jedan je od najvećih nedokazanih hrvatskih košarkaških talenata pronašao 'spas'.

Mario Hezonja (25) je 2015. godine napustio Barcelonu i krenuo put NBA lige. S manje ili više uspjeha igrao je za Orlando Magic, New York Knickse i Portland Trail Blazerse koji su ga mijenjali u Memphis Grizzliese, a o ovi su ga netom prije početka nove sezone - otpustili!

Hezonja je odlučio čekati novu priliku, nadao se kako će dobiti novu priliku u najjačoj košarkaškoj svjetskoj ligi, no čini se kako niti jedan NBA klub nije bio zainteresiran pa je odlučio prihvatiti poziv iz Europe.

Tako je sada Mario Hezonja potpisao ugovor s grčkim Panathinaikosom do kraja sezone, uz opciju na još jednu godinu.

No, kako bi se ovaj transfer mogao ostvariti, Barcelona je morala odustati od prava na Hezonju. Naime, kad je kao peti izbor NBA drafta Mario Hezonja 2015. godine odlazio u redove Orlando Magica, Barcelona je njemu i klubu izašla u susret te smanjila NBA odštetu. U isto vrijeme se Barca zaštitila klauzulom da igrač, ako se ikad vrati u Europu, mora dopustiti Barceloni da mečira bilo koju ponudu.

Realno, Mario Hezonja sada ima priliku za oživljavanje svoje karijere jer u NBA ligi se nije dokazao. Uz tek povremene bljeskove, imao je sporednu ulogu u svakoj momčadi čiji je dres nosio, a zbog svog stava ostao je i bez mjesta u hrvatskoj reprezentaciji. Svi se sada s pravom pitaju može li Hezonja nakon šest sezona NBA lige uspjeti u Euroligi?