gdje je nestala lova?

Diego Maradona za života je zaradio stotine milijuna, a sad je otkriveno koliko je u stvari novca ostalo na računima; obitelj je u šoku...

17.02.2021 u 12:43

Bionic
Reading

Prema nekim računicama, Diego Armando Maradona za života je zaradio oko 400 milijuna eura! No, većinu tog novca potrošio je na provod, drogu i alkohol. Njegovi nasljednici sada vode bespoštednu borbu za bogatstvo koje je ostalo iza jednog od najboljih nogometaša u povijesti, ali šokirali su se doznavši da je ono daleko manje od onog čemu su se nadali

Najveći je problem to što Diego Armando Maradona nije ostavio važeću oporuku, a na njegovo nasljedstvo 'pikira' popriličan broj njemu bliskih ljudi.

Jer Maradona je, barem ono što se do sada zna, za života imao jedanaestero djece s osam različitih žena! No, priznao je samo petero djece iako je ostale za svog života izdašno 'uzdržavao'. U prvom nasljednom redu su najstarije kćeri Dalma (34) i Giannina (31) koje je dobio u braku s prvom ženom Claudijom Villafane.

Tu je i sin Diego Junior (34) kojeg je dobio u vezi s Talijankom Cristinom Sinagrom još dok je igrao za Napoli, te kćer Jana (25) iz veze s Valerijom Sabalain te najmlađi sin Diego Fernando (7) kojeg je dobio u vezi s posljednjom ženom Veronicom Ojedo. No, tu nije kraj jer još šestero djece tvrdi kako je Maradona njihov biološki otac. Četvero ih je s Kube i dvoje iz Argentine, ali Maradona ih nikad službeno nije priznao. Iako im je, kako tvrde argentinski mediji, redovito slao novac za uzdržavanje.

Sada se svi nadaju barem jednom dijelu onoga što je ostalo nakon prerane smrti nogometnog velikana, ali ostali su u šoku doznavši da je ostavština daleko manja od onog čemu su se nadali.

'Stalno se priča o nekih 86 milijuna eura ostavštine, ali za sada se zapravo pojavilo samo oko 4,6 milijuna eura na njegovim bankovnim računima. Uz to je na Maradonu glasio jedan mali stan, stara kuća i dva automobila', kazao je odvjetnik Mario Baudry koji zastupa Maradoninog najmlađeg sina Diega Fernanda te dodao:

'Činjenica je kako je Maradona za života zaradio puno novca, ali ga u stvari nije imao! Njegovi prihodi i rashodi loše su vođeni, nema točnih financijskih izvještaja. Gotovo je nemoguće utvrditi što je bilo s novcem, da li ga je potrošio ili je negdje skriven. Ako me pitate gdje je novac, moram vam reći da ne znamo...'

Odvjetnik Baudry napominje kako je u Maradoninoj kući u Buenos Airesu bio sef kojeg je navodno samo on mogao otvoriti, ali se ispostavilo se da su i drugi članovi obitelji imali pristup.

'Ako je Diego Maradona za života zaradio milijune, pa gdje su nestali? Ako ih je potrošio, a nadamo se da je to slučaj, onda nema problema. Njegovi nasljednici će moći biti mirni samo ako znaju što se dogodilo s novcem.... Ali, sada nema nikakvih dokaza konkretnih što se dogodilo', tvrdi odvjetnik Mario Baudry.

Obitelj je međusobno zaratila jer je otkriveno kako nedostaju brojni dragocjeni komadi njegovog nakita.

'U Dubaiju je imao dizajnerske satove koji su dolazili s karticom i serijskim brojem', kaže Baudry i nastavlja:

'Imamo 14 kartica, ali nemamo satove. Netko ih je uzeo... Uz to, Maradonin odvjetnik Matias Morla rekao je da će njegova djeca naslijediti bogatstvo, da je na Kubi i u Venezueli posjedovao vile, kuće, hotele, tvornicu tjestenine i druge tvrtke, ali do sada nismo vidjeli ništa što bi potvrdilo te njegove izjave.'