kreće nova sezona

Komesar NBA lige Adam Silver svojom izjavom o cijepljenju skupo plaćenih košarkaša oduševio sve Amerikance

22.12.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Zvijezde NBA lige čekat će svoj red za cijepljenje protiv Covida-19 i ne dolazi u obzir da se guramo ispred drugih, kazao je komesar NBA lige Adam Silver uoči početka nove sezone 2020.-2021.

'Pričekat ćemo svoj red za pristup cjepivu. Svjesni smo logističkog podviga koje savezna vlada i države moraju postići, a to je cijepiti više od 300 milijuna ljudi i to dvaput. Svjesni smo odgovornosti i i želimo se uključiti u kampanje kako bismo potaknuli ljude da se cijepe', kazao je Silver čime je oduševio sve Amerikance. Dakle, jasno je poslao poruku kako usprkos tome što većina igrača ima višemilijunske ugovore neće tražiti da se prije cjepe.

Za razliku od prošle sezone, koja je završila u hermetičnom tzv. balonu Disney Worlda na Floridi nakon više od četiri mjeseca prekida zbog pandemije, nova sezona će se igrati normalno s putovanjima, a momčadi će igrati pred većinom praznim dvoranama kod kuće i vani.

'Pitali su me zašto NBA sada započinje sezonu, a pandemija još uvijek traje. Odgovor je da smo zadovoljni zdravstvenim i sigurnosnim protokolima koje imamo u dogovoru sa sindikatom igrača i našim medicinskim stručnjacima. Spremni smo i na probleme i odgode dvoboja', objasnio je Silver, dodavši kako je u šest gradova odobren vrlo mali i ograničen broj publike, a u preostala 24 su lokalne zdravstvene vlasti zahtijevale prazne dvorane.

NBA liga počinje u srijedu ujutro po hrvatskome vremenu srazom Brooklyna i Golden Statea te gradskim derbijem branitelja naslova LA Lakersa i Clippersa.