US OPEN

Kohlschreiber slomio otpor Isnera u pola tri ujutro!

03.09.2012 u 10:26

Bionic
Reading

Dvoboj Amerikanca Andyja Roddicka i Argentinca Juana Martina del Potra, dvojice bivših pobjednika Us Opena, bit će jedna od poslastica osmine finala na posljednjem teniskom Grand Slam turniru u New Yorku

Andy Roddick, koji je jedini Grand Slam naslov u karijeri osvojio baš na US Openu, produljio je svoju karijeru na još barem jedan meč. Popularni Amerikanac, koji je u ranoj fazi turnira, na svoj 30. rođendan, objavio kako mu je ovo posljednji turnir u karijeri, pobijedio je u 3. kolu Talijana Fabija Fogninija 7:5, 7:6(1), 4:6, 6:4 nakon točno tri sata igre. Iako je talentirani Talijan imao pet asova više (15-10) i 17 izravnih poena više (56-39), Roddick je odigrao bolje kada je bilo najpotrebnije, te je izborio ogled protiv Del Potra, pobjednika u New Yorku prije tri godine. I Argentincu, koji je u 3. kolu svladao sunarodnjaka Leonarda Mayera 6;3, 7;5, 7;6(9), to je bila zasad jedina titula u karijeri.

'Nastojim držati svoje emocije na okupu. Toliko volim ovaj turnir, a vi ga, ljudi, činite toliko posebnim. Hvala vam svima puno', obratio se Roddick gledateljima, nakon što je po deveti puta u 13 nastupa na US openu izborio osminu finala.

Del Potro je, pak, protiv Leonarda Mayera profitirao zbog 45 neforsiranih pogrešaka svog suparnika. Spasio je dvije set-lopte u tie-breaku trećeg seta, te je proslavio pobjedu nakon tri sata i 20 minuta igre.

Del Potro ima 3-1 u međusobnim ogledima protiv Roddicka i bit će favorit u meču za četvrtfinale, ali sogurno je da Roddick, uz pomoć publike, uz dobru igru može još malo produljiti karijeru.

Branitelj naslova i drugi nositelj turnira, Srbin Novak Đoković, i dalje je vrlo dominantan na terenu. U 3. kolu svladao je Francuza Juliena Benneteaua 6:3, 6:2, 6:2 u meču u kojem iskusni Francuz nije imao niti jednu break-loptu. Đokovića u osmini finala čeka Švicarac Stanislas Wawrinka, koji je sa 6:4, 6:4, 6:2 izbacio Ukrajinca Aleksandra Dolgopologa

Među 16 najboljih su i Španjolac David Ferrer, koji je u četiri seta zaustavio Australca Lleytona Hewitta, odnosno Srbin Janko Tipsarević, koji je u tri seta pobijedio Slovenca Gregu Žemlju.

Nijemac Philipp Kohlschreiber svladao je Amerikanca Johna Isnera u 3. kolu US Opena 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:4. Meč je završio u dva sata i 26 minuta ujutro po lokalnom vremenu.

I dok su u Njemačkoj Kohlschreiberovi navijači u jutarnjim satima ponedjeljka mogli pratiti svog ljubimca na putu do pobjede i plasmana u osminu finala, u SAD-u su vjerojatno mnogi Isnerovi fanovi već usnuli u san u kasnijoj fazi meča. I sam je Kohlschreiber pohvalio gledatelje na stadionu koji su ostali do kraja.

'Vrlo je kasno. Svaki gledatelj koji je ostao do kraja mora biti ludi zaljubljenik u tenis', rekao je Kohlschreiber, koji je zadržao visoku razinu budnosti, ali i igre do samog kraja, te je dobio i šesti uzastopni meč zaredom koju je igrao u pet setova.

Isner je, pak, izgubio četvrtu takvu zaredom, uz puno frustracija, naročito u petom setu. U prvom gemu je napucao loptu na tribine i zaradio opomenu. U istom gemu mu je linijski sudac dosudio prijestup kod servisa kojim je poništio as. Isner je napravio dvostruku, a nakon promašenog forhenda je izgubio servis.

Dva gema kasnije je, još uvijek ljut zbog dosuđenog prijestupa, razbio reket, pa je zaradio i kazneni poen. Svejedno se mogao vratiti u meč, imao je dvije break-lopte u petom setu, jednu kod zaostatka 2-1 i drugu kod 4-3 za Nijemca, ali ovo nije bila njegova večer. Iako je zabio 22 asa, realizirao je ukupno samo dvije od 11 break-prilika, a Kohlschreiber je iskoristio sve tri u meču koje je izborio.

Kohlschreiber i Isner su izjednačili rekord turnira po najkasnijem završetka meča, kao što smo već rekli, u 2:26 ujutro, koji su postavili Šveđani Mats Wilander i Mikael Pernfors u 2. kolu 1993. godine.

Za Isnera je ovo vrlo razočarajavuća sezona kada su Grand Slam turniri u pitanju, jer niti na jednom od njih nije prošao dalje od 3. kola. Kohlschreiber će u osmini finala igrati protiv Srbina Janka Tipsarevića.

US Open, tenisači, 3. kolo:
Tipsarević (8) – Žemlja 6:4, 6:3, 7:5
Kohlschreiber (19) – Isner (9) 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:4
Gasquet (13) – Johnson 7:6(4), 6:2, 6:3
Ferrer (4) – Hewitt 7-6(9), 4:6, 6:3, 6:0
Del Potro (7) – Mayer 6:3, 7:5, 7:6(9)
Roddick (20) – Fognini 7:5, 7:6(1), 4:6, 6:4
Wawrinka (18) – Dolgopolov (14) 6:4, 6:4, 6:2
Đoković (2) – Benneteau (31) 6:3, 6:2, 6:2