ZAPAD: PACIFIC DIVIZIJA

Kobe Bryant i Dwight Howard žele do titule

31.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

LA Lakersi uspjeli su u svoje redove dovesti najboljeg centra na svijetu Dwighta Howarda i nadaju se kako bi s njim mogli nastaviti niz trofejnih centara kao što su George Mikan, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar i Shaquille O'Neal

Kobe Bryant, usprkos godinama (napunio je 34 u kolovozu), još uvijek može svakome zabiti 30. Zahvaljujući čudesnim liječničkim tretmanima u Njemačkoj noge ga slušaju kao prije šest-sedam sezona, a uz playmakera kao što je Nash i centra kao što je Howard sigurno će mu biti lakše igrati nego prijašnjih sezona. Ono što posebno veseli je rivalitet Lakersa i Clippersa koji će ove sezone posebno doći do izražaja. Vrhunska košarka u Staples Centeru gotovo svake večeri. Bolje nije moglo!

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Golden State Warriors
Jerry West trenutačno obnaša funkciju savjetnika i vjerojatno je njegovo zeleno svjetlo dalo hrabrost GM-u Bobu Myersu da na polovici prošle sezone zamjeni combo beka Montu Ellisa za Andrewa Boguta i time pokrene mijenjanje identiteta momčadi koja je godinama njegovala napadačku filozofiju. Trener Mark Jackson i Myers su ovoga ljeta u klub doveli igrače koji su sposobni pomoći na oba kraja terena. Razigravaču Stephenu Curryju doveli su pomoć u liku Jarretta Jacka. Minute će na 'dvojci' dobiti i Brandon Rush koji se također prošle sezone prometnuo u sjajnu napadačku opciju, sposobnu igrati na više pozicija. Startno nisko krilo trebao bi biti produkt sveučilišta North Carolina, Harrison Barnes, a tu je i veteran Richard. Na poziciji 'četvorke' je David Lee, a kao osigurač je doveden Carl Landry. Uspjeh Warriorsa uvelike će ovisiti o tome koliko će se puta u dresu pojaviti Andrew Bogut koji je u zadnjih šest sezona imao velikih problema s ozljedama.

Los Angeles Clippers
Iza 'vječitih gubitnika' je poprilično negubitnička sezona, a za to je najviše zaslužno dovođenje Chrisa Paula te razvoj mladih igrača, prije svih Blakea Griffina. U polufinalu konferencije 'pomeli' su ih iskusni Spursi. Otišli su Randy Foye i Mo Williams, ali zato je stigao Jamaal Crawford. Očekuje se i povratak Billupsa kojeg će mijenjati odlični Eric Bledsoe. Caron Butler, Grant Hill i Matt Barnes su redom jednako energični all-round igrači, s tim da Butler ima prednost zbog najveće šuterske kvalitete, dok je 40-godišnji Hill u ovoj fazi karijere prije svega lider svojim obrambenim pristupom. Konkurenciju pod obručima pojačali su Ryan Hollins i fighter Ronny Turiaf od kojih se očekuje popunjavanje minuta dok je DeAndre Jordan na klupi. Najveća nepoznanica među pridošlicama je svakako povratnik Lamar Odom. Iako na papiru Clippersi možda izgledaju jači nego prošle sezone, još uvijek je obrana veliki problem. Toga je svjestan i trener Vinny Del Negro.

Los Angeles Lakers
Za Los Angeles Lakerse prošla sezona je završila u drugoj rundi doigravanja gdje su ih u pet utakmica svladali mlađi thunderovci što je potaknulo GM-a Mitcha Kupchaka na promjene. Kobe Bryant je hitno trebao pojačanja…
Prvo je iz pustinje Arizone doveo jednog od najboljih playmakera posljednjeg desetljeća, Stevea Nasha, da bi potom pomoću velike razmjene u Grad Anđela doveo najdominantnijeg centra današnjice, Dwighta Howarda (morali su se odreći Andrewa Bynuma!). Slagalicu je završio potpisivanjem veterana Antawna Jamisona i šutera Jodiea Meeksa te učinio ponovo Lakerse prvom silom Zapada.
Najveći nedostatak ove momčadi je starost nositelja igre. Nash ima već 38 godina, Bryant 34, Gasol 32, a glavni čovjek s klupe Jamison 36 godina i trener Mike Brown će morati pronaći način kako da ih održi svježima i prije svega zdravima za doigravanje.


Phoenix Suns
Phoenix Sunsi rekli su ovog ljeta zbogom čovjeku koji je itekako ostavio traga u njihovoj organizaciji iako im nije donio naslov prvaka. Steve Nash napustio je pustinje Arizone i zaputio se u Hollywood kako bi okitio prst barem jednim prstenom. Svakako treba spomenuti da sunce u Phoenixu više ne grije ni veterana Granta Hilla, kao ni Robina Lopeza i Hakima Warricka.
Rupu na poziciji playa popunili su Goranom Dragićem koji je prošle sezone pokazao da može biti odličan startni razigravač, 'trojka' bi trebala biti rezervirana za Jarreda Dudleya, barem dok se Michael Beasley, koji je također stigao iz Wolvesa, ne dokaže dovoljno zrelim i sposobnim igrati pravu momčadsku košarku. Prognozirati njihov položaj na kraju regularnog dijela nadolazeće sezone je dosta teško, ali recimo da bi se trebali smjestiti negdje na pragu ulaska u doigravanje koje ipak na kraju neće izboriti.


Sacramento Kings
Franšiza Sacramento Kingsa je u velikom rasulu jer njihovi vlasnici, braća Maloff, prolaze kroz veliku financijsku krizu. Draft im je donio krilo Thomasa Robinsona, napadački skromnog igrača, ali skakački vrlo potentnog. Kada se njemu pridoda Jashon Thompson i ponajbolji igrač ekipe DeMarcus Cousins, onda bismo u Sacramentu mogli gledati jednu od boljih skakačkih momčadi lige.
Na papiru Kingsi ne izgledaju uopće loše, ali svi problemi oko budućnosti franšize uzrokuju prevelik nemir u ne baš previše stabilnoj svlačionici, stoga je teško očekivati napredak na parketu.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje