Mazalin se vratio

KK Zadar oteo Ciboni hrvatskog reprezentativca; bio je najveća nada naše košarke

18.07.2023 u 13:40

Bionic
Reading

KK Zadar, hrvatski prvak, doveo je još jedno pojačanje. I to iz najvećeg rivala Cibone koja nikako da se izvuče iz problema u koje je upala

Kako su službeno objavili iz KK Zadar, Lovro Mazalin, 26-godišnji košarkaš koji je prošle godine nastupao za Cibonu, njihov je novi igrač.

Zapravo se nekada najveća nada hrvatske košarke Lovo Mazalin se vraća u klub u kojemu je igrao u sezoni 2016./17.

No, tada je igrao za Zadar kao posuđeni igrač zagrebačke Cedevite, a sada se nakon sjajne sezone u Ciboni pridružio momčadi Danijela Jusupa.

'Doveli smo hrvatskog reprezentativca, košarkaša koji ima iskustvo igranja u Zadru. Prošlu sezonu u Ciboni odigrao je na vrhunskoj razini i vjerujem da će nam dati veliki doprinos u sljedećoj. Razgovori oko novih prinova i dalje traju, prioritet su nam centarska i bekovska pozicija, a razgovaramo naravno i s Lukom Božićem. U svakom slučaju, želja nam je zatvoriti roster do početka kolovoza te ćemo ostatak momčadi definirati u sljedećih nekoliko dana', kazao je sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić.

Mazalinov košarkaški put krenuo je iz rodnog Siska (počeo je u Petrinji gdje je odrastao, op.a.), a najviše vremena proveo je u Cedeviti, u kojoj je igrao od 2013. do 2016. godine. Po jednu sezonu odradio je u španjolskoj Zaragozi i Sparsima iz Sarajeva, dvije u Gorici i zatim po još jednu u Francuskoj (Poitiers Basket 86) i Ciboni. Bio je član poznate juniorske generacije pod vodstvom Ante Nazora, koja je 2015. godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, a jedan od suigrača bio mu je Luka Božić.

Prošle godine u AdmiralBet ABA ligi postizao je u prosjeku 12 koševa, uz pet skokova i 2,6 asistencija po utakmici.

U HT Premijer ligi postizao je 15 poena uz 9 skokova i 3 asistencije. Kao igrač može pokrivati više pozicija, energičan je, atletičan, dobar s loptom i bez nje te će se zasigurno dobro uklopiti u Jusupovu košarkašku koncepciju.

Kako su potvrdili iz KK Zadar ugovor je potpisao na jednu sezonu, uz opciju produžetka na još jednu.