SPUŠTAO SE UNATRAG

Kimijevo odustajanje najčudnije viđeno ove sezone

25.10.2016 u 12:41

Bionic
Reading

Bivši F1 vozač Martin Brundle proglasio je odustajanje Kimija Raikkonena na Velikoj nagradi SAD-a najčudnijim ove sezone, a Finac žali jer smatra da je mogao u završnici utrke zaprijetiti vodećem trojcu...

Finski 37-godišnji veteran neće po dobrome pamtiti nedjeljnu utrku u Austinu. Držao se prilično dobro do svog trećeg ulaska u boks kada je napravljena pogreška zbog koje je morao odustati.

Kimiju je javljeno preko radio veze da mora zaustaviti bolid, jer vijak na stražnjem kotaču nije dobro sjeo. S obzirom da je stao na uzbrdici, Raikkonen se pokušao spustiti unatrag u boks, ali taj je plan propao. Baš zbog toga bivši vozač i komentator Skyja Martin Brundle proglasio je ovo odustajanje najčudnijim u 2016. godini.

'Krajnji rezultat je daleko od idealnog, što je šteta, jer je bolid bio dobar,' izjavio je Kimi Raikkonen pa objasnio što se točno dogodilo:

'Kad sam izašao iz boksa, pitao sam momčad je li sve u redu, jer sam vidio neke iskre. Rekli su mi da se zaustavim. Moramo sada vidjeti što se dogodilo, čini se da vijak na stražnoj gumi nije dobro sjeo.'

Kimi je zbog ovog odustajanja pao u ukupnom poretku iza timskog kolege Sebastiana Vettela...