BURNO NA GRADSKOM VIJEĆU

Kerum odbio referendum o Hajduku

17.12.2010 u 10:29

Bionic
Reading

Gradonačelniku se žuri prodati 30 posto dionica kako bi zakrpao rupu u proračunu, a očekuje se da će postupak biti pokrenut danas

Splitsko Gradsko vijeće započelo je sjednicu na kojoj će, kako se pretpostavlja, prihvatiti odluku gradonačelnika Željka Keruma o prodaji 30 posto dionica nogometnog kluba Hajduk. Već u startu bilo je burno: SDP i HSP zatražili su skidanje točke s dnevnog reda, žalili su se na kasno dostavljanje materijala za sjednicu i upozoravali da se radi o predmetu od velike važnosti, no Kerumova mašinerija bila je jača – u Vijeću on ima 13 ruku, taman dovoljno da mu sve odluke glatko prođu.

HSP je predložio i raspisivanje referenduma, traži da o prodaji kluba odluče svi građani Splita, no uzalud – odbijen je. Treba, dakle, pričekati tridesetak točaka dnevnog reda, razglabat će se o rebalansu proračuna za ovu godinu i usvajanju proračuna za iduću godinu, odlučivat će se i o božićnicama za umirovljenike i nezaposlene, a tek nakon toga na red dolazi Hajduk. Kerumu se žuri prodati dionice, računa na oko 50 milijuna kuna kojima će zakrpati ogromnu rupu u splitskoj gradskoj blagajni.

Na Gradskom vijeću očekuje se i predsjednik kluba Joško Svaguša, morat će objasniti kako je samo u prvoj polovici ove godine uspio ostvariti minus od preko 20 milijuna kuna.