SLUŽBENO MEĐU ELITOM!

Kelava i Vida uveli Dinamo u Ligu prvaka

23.08.2011 u 22:30

Bionic
Reading

Dinamo je u Malmöu ostavio blijed, gotovo i očajan dojam, no i poraz od 0:2 od istoimenog domaćina bio je dovoljan za rezultatski uspjeh

Dinamo je u Švedsku donio 4:1 i planirao se prošetati do društva u koji se želi ugurati već 12 godina. No, fantastična domaća publika i borbeni domaćin odlučili su skupo prodati kožu. Od početka su nametnuli ritam, prikazali se kao relativno povezana ekipa, što je za ovakav Dinamo bilo sasvim dovoljno.

Rukavina je mogao odnijeti neizvjesnost i prije kraja, no promašio je tri zicera i sve je krenulo nizbrdo. Nakon crvenog kartona Vrsaljku, zabili su  Figueiredo (69) i Jansson (86) i Malmö je pet minuta jurišao po veliko iznenađenje. Sve tribine nosile su ih prema trećem golu i trijumfu desetljeća, no sjajni Kelava i današnji lider momčadi Domagoj Vida otklonili su sve opasnosti.

Dinamo mora puno bolje, ali o tome se može raspravljati idućih dana. Danas je vrijeme za slavlje, po prvi puta će se u skupinama Lige prvaka naći momčad koja se zove Dinamo Zagreb. Jurčić je bio izuzetno nervozan. Potpuno je izgubio glas i eventualne simpatizere na jugu Švedske, ali na kraju je trijumfalno podigao ruke i ušao u povijest kluba i kao trener.

Ždrijeb skupina Lige prvaka je u četvrtak u 18.45 sati u Monacu.

Malmö - Dinamo 2:0

Strijelci: 1:0 Figueiredo (69), 2:0 Jansson (86)
MALMÖ: Melicharek, Vinzents, Halsti, Jansson, Ricardinho, Hamad, Pekalski (Aubynn, 80), Figueiredo, Durmaz (Albornoz, 78), Mehmeti (Rexhepi, 78), Larsson.
DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Tonel, Vida, Cufre, Calello, Leko, Badelj, Sammir (Šitum, 81), Beqiraj (Kovačić, 57), Rukavina (Krstanović, 87).
CRVENI KARTONI: Šime Vrsaljko (50).