OVO JE JAKO LOŠE

Katastrofalna vijest za Hrvatsku i Linu Červara; reprezentacija ostala bez Luke Cindrića koji napušta SP u Egiptu

Izvor: EPA / Autor: Hazem Gouda / Egypt Handball 202

Nakon šokantnog remija protiv Japana na otvaranju svjetskog prvenstva u Egiptu, iz tabora hrvatske reprezentacije dolazi još jedna loša vijest. Jedan od naših njboljih igrača Luka Cindrić je otpao zbog ozljede i napušta Egipat

Igrač Barcelone je tijekom utakmice protiv Japana obnovio ozljedu prepona, koja ga je mučila i ranije, i zbog toga se mora oprostiti od daljnjih nastupa u dresu hrvatske rukometne reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu.

Nažalost, to je već treće veliko natjecanje na kojemu Luka Cindrić ima problema s ozljedama. Premda je naša medicinska ekipa u Aleksandriji učinila sve što je mogla, pomoći nije bilo.

Hrvatska se kao i sve ostale reprezentacije nalazi u tzv. balonu i detaljnu dijagnostiku ovdje, nažalost nije moguće napraviti, te je odlučeno će se Luka Cindrić vratiti u Barcelonu i tamo nastavi liječenje.

Umjesto njega izbornik Lino Červar odlučio je prijaviti Janka Kevića.

  • +25
  • +22

Hrvatska - Japan, SP u rukometu, 1. kolo, 15. siječnja 2021.

Izvor: EPA / Autor: Hazem Gouda / Egypt Handball 202

Hrvatska je u prvom susretu SP-a protiv Japana odigrala 29:29, a u nedjelju je očekuje utakmica protiv Angole. Natjecanje u skupini zaključit će u u utorak protiv Katara.

Plasman u drugi krug SP-a izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.