NIJE DUGO TREBALO

Počinje kaos na rukometnom SP-u; u nedjelju će gotovo sigurno izgubiti utakmicu 10:0, a prijeti im i izbacivanje iz natjecanja

Bionic
Reading

Međunarodna rukometna federacija (IHF) izvijestila je da su u subotu otkrivena dva pozitivna slučaja na koronavirus u reprezentaciji Zelenortskih otoka

Zaraženi igrači odmah su izolirani u skladu s planom medicinske službe zadužene za korovirus. Rukometni savez Zelenortskih ostrva obavijestio je IHF da su oba igrača bila pozitivna već početkom siječnja, ali da su bila zatim negativna prije putovanja u Egipat, te su pružili potvrde o testiranju kao dokaz.

Ipak, zbog pozitivnih rezultata jučerašnjeg testa, dvije osobe ne mogu igrati dok ne budu objavljena dva negativna rezultata, uzimajući u obzir da razdoblje između dva testa mora biti 48 sati. To je veliki problem, jer u skladu pravila vezanih uz SP 2021., svaka momčad mora imati najmanje 10 igrača, uključujući jednog vratara.

S obzirom na činjenicu da se trenutno u Egiptu nalazi samo 11 igrača iz reprezentacije Zelenortskih otoka, od kojih su dvojica bila pozitivna, trenutno oni ne ispunjavaju ovaj uvjet za natjecanje. U slučaju da ova nacionalna vrsta ne ispuni odredbe spomenute u propisima, utakmica između Zelenortskih otoka i Njemačke 17. siječnja se otkazuje, pri čemu će Njemačka automatski dobiti utakmicu 10:0 i dva boda. Propuštanje tri utakmice dovest će do isključenja iz natjecanja.

  • +6
Mađarska - Zelenortski otoci, SP u rukometu 2021., 1. kolo Izvor: EPA / Autor: Anne-Christine Poujoulat / POOL

Inače, u reprezentaciju  se mogu naknadno pozvati i drugi igrači s privremenog popisa pod uvjetom da mogu predstaviti negativan PCR test za ulazak u Egipat. Ovi dodatni igrači trebaju provesti testiranje po dolasku i bit će izolirani dok rezultati ne budu poznati.

Preostali testirani članovi tima moraju obaviti dodatni PCR test. Ti članovi reprezentacije ne moraju biti izolirani. Međutim, oni ne smiju biti u kontaktu s drugim sastavima, delegacijama i IHF-om u niti jednom trenutku.