I TO JE MOGUĆE

Katar je s ovim nenormalnim potezom nadmašio sve dosad; ostatak nogometnog svijeta se sprda, ali baš njih briga

Bionic
Reading

Katrani na sve načine pokušavaju organizirati savršeno Svjetsko prvenstvo, ali u svojim nastojanjima pretjeruju i neki njihovi potezi izazivaju sprdnju ostatka svijeta

Katrani su na sumnjiv način dobili domaćinstvo SP-a, zatim su ulupali više od 200 milijardi dolara tamo gdje nije bilo ničega da bi izgradili stadione i svu potrebnu infrastrukturu za smještaj igrača i navijača. A otišli su i korak dalje pa su odlučili 'stvoriti' atmosferu te navijače.

Da, i to je tamo moguće. Sve je lako ako imate para iako ova njihova ideja zvuči pomalo užasavajuće i izaziva podsmijeh kod pravih nogometnih zaljubljenika.

Tako se na društvenim mrežama pojavila informacija, ali i snimke koje to dokazuju, da su Katrani platili radnicima-imigrantima, istim onima koji su im gradili stadione, a njih na tisuće tamo i ostavilo živote, da ostanu na SP-u i glume navijače pojedinih reprezentacija.

Dali su im dresove, šalove, zastave, učili ih da pjevaju himne i pjesme određenih zemalja čije navijače glume te im to 'zadovoljstvo' platili s deset dolara i tri obroka po danu.

Smještaj je osiguran, no pitanje kakav je ako se zna da su navijači iz europskih zemalja, koji su skupo platili svoje sobe, razočarani. Što su tek njima dali?

Uglavnom Indijci i drugi narodi iz siromašnih zemalja sljedećih tjedana postali su Brazilci, Argentinci, Englezi, a ne bi nas čudilo da se pojave i Hrvati koji zapravo nisu Hrvati.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal