U SVOM FILMU

[VIDEO] Zlatko Dalić prije odlaska u Katar javno priznao da je u jednom trenutku bio spreman napustiti reprezentaciju: Tako sam odlučio...

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 17.11.2022 06:35
  • Objavljeno 17.11.2022 u 06:35
Bionic
Reading

U talk-showu HRT-a 'U svom filmu' urednice i voditeljice Tončice Čeljuske gostovao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Emisija je snimljena uoči odlaska u Katar i početka Svjetskog nogometnog prvenstva na kojem Hrvatska brani srebro iz Rusije

'Mi smo letvicu podigli jako visoko, drugo mjesto na svijetu sjajan je rezultat. Kakav jesmo narod, ništa ispod finala nećemo priznati. Međutim, moramo biti realni i objektivni i shvatiti da sigurno 10 reprezentacija u svijetu ima isto takva očekivanja - hoće biti prvak svijeta s realnom podlogom. Vjerujem u reprezentaciju i vjerujem u svoj rad te da možemo i ove godine nešto napraviti. Potrudit ćemo se da tako i bude. Znamo da vrijedimo i možemo. Nogomet je takav. Nekad igraš dobro, nemaš sreće pa se neke stvari poklope da nisu kako bi ti htio. Hrvatska vrijedi, ima svoju kvalitetu i mi to možemo napraviti. Trebat će puno sreće', rekao je Dalić za HRT.

Prije godinu dana Hrvatska je pobjedom protiv Rusije na Poljudu osigurala plasman u Katar. Dalić je tada na kraju zaplakao.

'Nije bilo lijepo što sam plakao poslije te utakmice, ali nije me sram jer su tada sve moje emocije, strah, pritisak i sreća izašli iz mene. Hrvatska ima cilj, a to je plasman na velika natjecanja i to je to. Mi smo to u Splitu ostvarili. Obično dobro kontroliram emocije, tada nisam mogao. Nije me sram. Pokazao sam koliko mi to sve skupa znači i koliko ja to obožavam i volim i da je ovaj posao za mene nešto najljepše na svijetu.

A onda je priznao da je u jednom trenutku bio spreman pustiti kormilo hrvatske reprezentacije.

'Europsko prvenstvo, igramo protiv Škotske presudnu utakmicu. Ako pobijedimo prolazimo grupu, ako ne pobijedimo ispadamo. Ja sam donio odluku sam sa sobom ako ne pobijedimo da ću dati ostavku i da neću biti izbornik reprezentacije. To sam ja odlučio, no pobijedili smo Škotsku i otišli u osminu finala. Kad su stigle bogate ponude govorili su mi da iskoristim tu situaciju i uzmem novce. Nakon Svjetskog prvenstva sam ostao jer to sve vrijeme sam govorio o zajedništvu i domoljublju i to sam propagirao. Da sam tada otišao za novcima, kakvu bih poruku ja poslao i mladim ljudima i svima u Hrvatskoj? Govorim jedno, radim drugo. Dovoljno sam bogat čovjek, ne mislim materijalno, nego imam sve sređeno u životu, obitelj, dva sina s fakultetima. Nije bilo te situacije, iako je bilo strašnih ponuda, posebno od jednog kineskog kluba. Ponuđen mi je ugovor 10 milijuna eura neto po godini i trogodišnji ugovor. Ja sam se zahvalio. Predsjednik kluba se vratio nakon pola godine. Ponovno sam rekao da nema tih novaca da napustim hrvatsku reprezentaciju. Nikad mi nije bilo žao, ponosan sam na tu svoju odluku', rekao je Dalić.

Još zanimljivih detalja iz ovog intervjua možete pronaći i pogledati OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal