SVAKA MU ČAST

Karlović u epskom meču s 37 godina osvojio titulu!

18.07.2016 u 00:18

Bionic
Reading

Ivo Karlović teškom je mukom slomio Gillesa Mullera u finalu ATP turnira u Newportu, 14:12 u 'tie-breaku' trećeg seta, osvojivši tako s 37 godina sedmu titulu u karijeri...

Doktor Ivo je neuništiv. Što je stariji, to ga je sve teže pobijediti, pogotovo na travi, gdje je ponovo zablistao ovaj tjedan u Newportu. Najbolji server svih vremena uspio je doći do finala ovog američkog turnira i u njemu nakon epske borbe pobijediti luksemburškog bombardera Gillesa Mullera.

Bio je to tipičan meč ove dvojice tenisača u kojem je odluka padala isključivo u 'tie-breaku', iako je bilo oduzetih servisa. U prvom je Muller bio taj koji je pobijedio 7:2, u drugom Ivo 7:5, a onda se u odlučujućem setu vodila prava drama, oba tenisača su imala pregršt meč lopti da bi na kraju naš bio taj koji je s 14:12 priveo posao kraju.

To je prva titula Karlovića u Newportu, na turniru na kojem je ove nedjelje igrao svoje treće finale. Sedam ima titula u impresivnoj karijeri.

Ivo sada protiv Mullera ima omjer pobjeda i poraza 3:1. Ovime mu se osvetio za poraz u Hertogenboschu prije mjesec dana.

ATP Newport, finale

Karlović – Muller 6:7(2), 7:6(5), 7:6(12)