DRUGI HRVAT

Karlović s lakoćom do drugog kola Zagreba

31.01.2012 u 19:34

Bionic
Reading

Ivo Karlović je rezultatom 7:6, 6:3 svladao Slovenca Kavčiča i ušao u drugo kolo Zagreb Indoorsa

Blaž Kavčič, 111. igrač svijeta, nije odigrao loše, ali taj najviši tenisač planeta pokazao je da u svom rodnom gradu ove sezone može računati na lijep rezultat.

'Igrao sam odlično, što obično nije slučaj ovdje. Možda se ove godine otvori i meni', kaže nakon meča Karlović koji nije toliko dominirao servisom već je potencijalno nezgodnog protivnika slomio vrlo raznovrsnim arsenalom.

U prvom setu je vodio 5:2, ali Slovenac se vratio i pao tek u 13. igri.

'Očito ne znam dobiti prelagano, uvijek mora biti nešto čupavo. Tako je bilo i danas, ali on je returnima zaslužio taj gem i povratak. Srećom, u tie breaku je bilo bolje', vrtio je film Ivo.

Izdanje s otvaranja Zagreba zapravo je samo nastavak dobrog otvaranja sezone. Ima omjer 4-2, s time da ga je u Melbourneu u trećem kolu zaustavio Federer.

'Nisam očekivao ovako dobar nastup u Australiji jer nisam mogao previše trenirati zbog ozljede leđa. Ali došle su dvije pobjede i skoro sam poveo protiv Federera, koji je na moju set loptu odigrao nevjerojatan lob. Prezadovoljan sam igrama u Melbourneu, samo da se nastavi', prisjeća se Karlović poena kojega nudimo u videu ispod teksta.

U drugom kolu osmi nositelj Karlović čeka pobjednika dvoboja između Becka i Sele.

'Bolje bi mi odgovarao Sela', kratak i jasan bio je Ivo na kraju razgovora za HTV.

Veliki Federer sjajnim lobom je prebacio i 208 cm visokog Ivu