DAVIDENKO U POLUFINALU

Karlović propustio meč loptu pa posve stao

21.09.2012 u 23:15

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Metzu, on je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Nikolaja Davidenka sa 7:6 (5), 6:7 (6), 0:6 nakon dva sata i devet minuta igre

meču koji je trajao dva sata i deset minuta Karlović može itekako žaliti za propuštenim prilikama, budući je ukupno realizirao tek jednu od 10 break-prilika i to sve u prva dva seta, dok se u trećem njegova igra u potpunosti raspala.

Karlović je izgubio svoj prvi servis-gem u meču, ali se kasnije uspio vratiti u desetom gemu kod servisa Rusa za prvi set. U tie-breaku je potom sa 7:5 stekao prednost. U drugom je setu 'div sa Šalate' propustio iskoristiti tri break-lopte na samom početku, kao i ukupno njih pet. Ponovo se odlučivalo u tie-breaku, koji je ovaj put otišao na stranu Davidenka sa 8:6.

U trećem, odlučujućem setu igra hrvatskog tenisača se potpuno raspala i na kraju je Davidenko slavio sedmu pobjedu u osmom međusobnom ogledu na ATP Touru.

Ovom pobjedom Davidenko je izborio polufinalni meč protiv prvog nositelja turnira, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, dok drugi polufinalni par čine Talijan Andreas Seppi i drugi Francuz Gaël Monfils.

ATP Metz, četvrtfinale:

Davidenko (8) - Karlović 6:7(5), 7:6(6), 6:0
Tsonga (1) - Levine 6:3, 6:4
Seppi (5) - F. Mayer (4) 7:5, 6:2
Monfils (7) - Kohlschreiber (2) 6:7(3), 6:4, 6:4